AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt Rendberakjuk az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 homlokfalának a hűtőrendszer előtti részeit

Rendberakjuk az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 homlokfalának a hűtőrendszer előtti részeit

Hosszas folyamatnak annyira nem mondható, de azért remekül fog kinézni: most, hogy a kereszttartót cseréljük, ildomos lesz több dolgot is megújítani, újragondolni az S420-nál a homlokfal-részen.

Elsőként máris ott van a dupla hűtőventilátort védő műanyag rostély. Ez teljesen jó állapotú, viszont pár festékcsepp akad rajta, a felső részeken. Azaz akadt, múltidőben, mert ezeket instant sikerült is eltávolítani, szimplán körömmel, lepattintható volt mindegyik pötty.

A rostélyt összesen 4 darab műanyag patent fogja, ezekből csak 3 darab volt/van meg. Ide be kell szerezni egy negyediket, vagy 4 darab újat.

A kereszttartó csavarjai is enyhén szóéva korrodáltak, megpróbáljuk rozsdamaróval megszépíteni ezeket, de nagy valószínűsággel beszerzünk 2 darab újat alulra és felülre, valamint 1 darab újat középre, amelyik a sebességváltó olajhűtő csöveit rögzíti.

Magukat a sebességváltó olajhűtő csöveket megtisztítjuk, impregnáljuk, majd szilikonos kenést kapnak állagmegóvás végett.

Dupla hűtőventilátorainkat is ápolás alá vetjük, megtisztítjuk, majd szilikonos kezelést kapnak ezek is.

A front lökhárító felfogatásánál megtisztítjuk a fémet, irdatlan szennyeződésréteg van rajta. A kereszttartó felfogatásánál el is kezdtük, és hamarosan kivillant az eredeti brillant silber fényezés, szinte sértetlenül.