AutóAddikt Hírek Rengeteg díjat és elismerést gyűjtött be a BMW 2016-ban

Rengeteg díjat és elismerést gyűjtött be a BMW 2016-ban

A regionális és nemzetközi kitüntetések egytől egyig a BMW innováció, dizájn, minőség, megbízhatóság, járműkapcsolat, értékállóság és fenntarthatóság terén betöltött úttörő szerepének elismerései.

2016 végéhez érkezve a BMW fennállása eddigi legsikeresebb esztendejeként könyvelheti el a vállalatcsoport centenáriumi évét, amelyet ötvennél is több regionális és nemzetközi szakmai elismerés, rajongói trófea és nívós kitüntetés övez. A legkülönfélébb szavazások ítészei a bajor gyártó négykerekűit rendre kimagasló pontokkal illették, a vezetés élményét kínáló járművek így legtöbbször egészen a dobogó legfelső fokára gurulhattak fel.

A tekintélyes díjak nem csupán a BMW modellpalettájára jellemző prémium minőséget, de az autók stílusjegyeit, technológiai innovációit, intelligens járműkapcsolati megoldásait, átfogó megbízhatóságát és kivételes fenntarthatóságát is tükrözik. Az elismerésekről döntő zsűrikben autóipari szakújságírók, nemzetközi autós magazinok olvasói, infotechnológiai szakértők, környezetspecialisták és formatervezők egyaránt helyet foglaltak. Kiváltképp értékes eredmény, hogy a BMW idén az év legjobban várt díjait és legfényesebb trófeáit is nagy számban hódította el: a World Car Awards a BMW 7-es sorozatot a világ legjobb luxusautójának járó kitüntetéssel illette, míg az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok a BMW i3 tisztán elektromos kisautót az alternatív hajtáslánccal szerelt modellek 2016-os „Arany Kormánykerék Díjával” ismerték el. Sőt mi több, világpremierjét ünneplő újonc létére a BMW M2 Coupé és az új BMW 5-ös limuzin is egy csapásra a rajongói tabellák csúcsán debütált.

A vadonatúj BMW 7-es sorozat 2016-ban tovább folytatta kiugróan sikeres teljesítményét. Miután 2015-ben számos regionális és nemzetközi díjat elnyert, idén a világ legjobb járműveit díjazó World Car Awards a BMW zászlóshajóját az iparág legjobb luxusautójának kiáltotta ki. Független szakértők eközben sorra ismerték el a bajor gyártó innovációs erősségét is. A CarIT infotechnológiai magazin és a németországi CAM (Center of Automotive Management) autóipari központ például a BMW 7-es sorozat távirányítású parkolását választotta a jelenlegi legkiválóbb járműtechnológiai innovációnak, amelyet a hálózatba kapcsolt mobilitás kategóriájában a 2016-os Járműkapcsolati Díjjal is elismertek. A bajor gyártó ráadásul a CAM és a PricewaterhouseCoopers (PwC) független piaci tanácsadó vállalat által közösen életre hívott Autóipari Innovációk Díját is duplán elhódította: a BMW 7-es sorozat a 2016-os év leginnovatívabb modelljének járó trófeát, a BMW átfogó motorpalettája pedig a leginnovatívabb belsőégésű erőforrásokat díjazó idei elismerést nyerte el.

Ausztriában az ÖAMTC autóklub a legbiztonságosabb luxusautót megillető „Marcus” díjjal tüntette ki a 7-es BMW-t, amely Németországban a „2016-os Év Autója” díjat (a Company Car és a DEKRA, valamint a Handelsblatt német üzleti szaklap szavazásán egyaránt), a legkiválóbb luxusautónak járó „Top Performer” díjat (Autoflotte) és a legjobb luxusautó arany serlegét (auto motor und sport német autós szakmagazin) is elnyerte. A Motorpresse Stuttgart német autós szakmagazin és a CHIP számítástechnikai szakmagazin közösen életre hívott „Járműkapcsolati Díját” az olvasók ugyancsak a BMW 7-es sorozatnak ítélték oda.

Miután 2015-ben az Év Motorja választás két kategóriaelsőségét és abszolút győzelmét is elnyerte, a BMW i8 plug-in hibrid sportautó háromhengeres benzinmotorját 2016-ban ismét a világ legjobb erőforrásának járó Nemzetközi Év Motorja Díj 2016 trófeával tüntették ki: a BMW i8 az 1.4–1.8 liter hengerűrtartalmú kategória aranyérmét zsebelte be. A plug-in hibrid sportautót a Times of India napilap a 2016-os év legjobb járműtechnológiájának választotta, a németországi Auto Bild Allrad autós szakmagazin olvasói pedig az év legjobb összkerékhajtású hibridjeként éltették.

Az Auto Bild Sportscars német autós szakmagazin olvasói szavazásának végeredménye ékes bizonyítékként szolgált az új BMW M2 Coupé által valóra váltott letaglózó karakter teljesítményére: piaci bemutatkozását követően a 3.0 liter hengerűrtartalmú, 272 kW / 370 lóerő maximális teljesítményű soros hathengeres benzinmotorral szerelt nagyteljesítményű sportautó (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,9 – 8,5 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 185 – 199 gramm / km) azonnal elnyerte a „2016-os Év Sportautója” címet a kompakt sportautók mezőnyében. A BMW M GmbH kétajtós újoncát nem sokkal ezután a Sport Auto német autós szakmagazin olvasóközönsége is az év legsportosabb modelljének választotta, a BMW M2 Coupé mellett ráadásul a BMW M3, a BMW M235i Coupé, a BMW M235i Cabrio és a BMW 340i limuzin is saját kategóriája élén végzett. Mindez azt jelenti, hogy 2016-ban a BMW nyerte el a Sport Auto magazin olvasói szavazásának legtöbb arany serlegét. És ez még nem minden: az új BMW M2 Coupé-t Japánban a 2016-os és a 2017-es év legélvezetesebb autójának választották, majd a kétajtós sportkupé ezt követően három nívós szakmai elismerést – az iF Terméktervezési Díj 2016 kitüntetést, a 2016-os Német Formatervezési Díjat és a legkiemelkedőbb dizájn-innovációt elismerő Autonis díjat – is elnyert.

A bajor gyártó az auto motor und sport német autós szakmagazin olvasói szavazásán is háromszoros győzelmet aratott: a BMW 7-es sorozat a luxusautók szegmensében, a BMW 5-ös sorozat a felső-középkategóriájú járművek mezőnyében, a BMW X1 pedig a kompakt SUV modellek kategóriájában hódította el a legjobbaknak járó „Best Cars 2016” díjat. Az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt az 5-ös BMW érte el, amely röviddel az új, hetedik modellgeneráció világpremierjét követően sorozatban hatodik alkalommal is diadalmaskodott. Annak ellenére, hogy a világ legintelligensebb négykerekűjeként bemutatkozó üzleti limuzin csak 2017 tavaszán érkezik meg az utakra, az Auto Bild német autós szakmagazin és a Computer Bild számítástechnikai szakmagazin máris elkötelezte magát a modell mellett és a 2016-os év járműkapcsolati kitüntetésével ismerte el. A Handelsblatt olvasói mindeközben a BMW X5-öt választották meg az év autójának az off-road járművek mezőnyében. A német üzleti szaklap 250 flottakezelő menedzsert is felkért, hogy egy gyakorlati összehasonlító teszt során válasszák ki kedvenc modelljüket, a paletta élén pedig – a szakértők többségének egyhangú elismerését elnyerve – a BMW 730d végzett.

A BMW modelljeinek kimagasló értéktartása az Auto Bild német autós szakmagazin és a Schwacke német piackutató intézet által közösen életre hívott „Value Master 2016” értékállósági megmérettetés végeredményében is megmutatkozott: a BMW 2-es Gran Tourer a kompakt egyterűek mezőnyében, míg a BMW X1 a kisebb SUV modellek között aratott diadalt. A BMW i3 mindeközben sorozatban második alkalommal végzett az elektromos meghajtású járműveket rangsoroló értéktartási lista élén. A tisztán elektromos meghajtású prémium kisautó az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok szavazásán is hasonló sikert ért el, a modellt ugyanis az alternatív hajtáslánccal szerelt autók 2016-os „Arany Kormánykerék Díjával” tüntették ki. Egyes díjak ráadásul a BMW környezetvédelem és hosszú távon fenntartható gyártás iránti abszolút elköteleződését is hirdetik: az Auto Zeitung német autós szakmagazin által létrehozott „Auto Trophy” díj 2016-os elismerései között a BMW i divízió a nemzetközi autóipari szakértők közös, Premium Pioneer Electromobility kitüntetését vehette át.

A BMW 2016-ban elnyert legjelentősebb díjainak, elismeréseinek és kitüntetéseinek listája

A World Car Awards által:
A világ legjobb luxusautójának járó „World Luxury Car 2016” díj a BMW 7-es sorozatnak
Az auto motor und sport német autós szakmagazin által:
A kompakt SUV kategória legjobb autójának járó „Best Cars 2016” díj a BMW X1 modellnek
A felső-középkategória legjobb autójának járó „Best Cars 2016” díj a BMW 5-ös sorozatnak
A luxusautó-szegmens legjobb autójának járó „Best Cars 2016” díj a BMW 7-es sorozatnak
A kompakt kategória legjobb dizájn-innovációját elismerő 2016-os „Autonis” díj a BMW M2 Coupé sportmodellnek
Az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által:
Az alternatív hajtáslánccal szerelt modellek 2016-os „Arany Kormánykerék Díja” a BMW i3 tisztán elektromos kisautónak
Az Engine Technology International szakmai zsűrije által:
A világ legjobb 1.4 – 1.8 hengerűrtartalmű erőforrásának járó „Nemzetközi Év Motorja Díj 2016” a BMW i8 turbófeltöltésű, háromhengeres benzinmotorjának
Az auto motor und sport német autós szakmagazin és a CHIP számítástechnikai szakmagazin által:
A vezető, a jármű és a környezet közötti leginteraktívabb kapcsolatot elismerő „Járműkapcsolati Díj 2016” a BMW 7-es sorozatnak
Az Auto Bild német autós szakmagazin és a Computer Bild számítástechnikai szakmagazin által:
A 2016-os év abszolút „Járműkapcsolati Díja” a BMW 5-ös sorozatnak
Az autóipari okosalkalmazások 2016-os „Járműkapcsolati Díja” a BMW Connected szolgáltatás-palettájának
A hálózatba kapcsolt intelligens szolgáltatások 2016-os „Járműkapcsolati Díja” a BMW Over the Air frissítéseinek
A vezetést támogató rendszerek 2016-os „Járműkapcsolati Díja” a BMW aktív sávtartó asszisztensének
Az Auto Bild német autós szakmagazin és a Schwacke német piackutató intézet által:
A legértékállóbb elektromos járművet kitüntető „Value Master 2016” díj a BMW i3 modellnek
A legértékállóbb kisebb SUV-t kitüntető „Value Master 2016” díj a BMW X1 modellnek
A legértékállóbb kompakt egyterűt kitüntető „Value Master 2016” díj a BMW 2-es Gran Tourer modellnek
Az Auto Bild Sportscars német autós szakmagazin által:
A kisautó- és a kompakt-kategória legjobb sorozatgyártású sportautójának járó „2016-os Év Sportautója” díj a BMW M2 Coupé sportmodellnek
Az Auto Bild Allrad német autós szakmagazin által:
A legjobb összkerékhajtású hibrid modellnek járó „All-Wheel Drive Car of the Year 2016” díj a BMW i8 plug-in hibrid sportautónak
Az Auto Zeitung német autós szakmagazin által:
Az „Auto Trophy” díj 2016-os elismerései között a nemzetközi autóipari szakértők közös, „Premium Pioneer Electromobility” kitüntetése a BMW i divíziónak
A Sport Auto német autós szakmagazin által:
A legjobb 50 000 euró alatti kupét elismerő „2016-os Sport Auto Díj” a BMW M235i Coupé modellnek
A legjobb 50 000 euró alatti kabriót / roadstert elismerő „2016-os Sport Auto Díj” a BMW M235i Cabrio modellnek
A legjobb 100 000 euró alatti kupét elismerő „2016-os Sport Auto Díj” a BMW M2 Coupé modellnek
A legjobb 100 000 euró alatti sportlimuzint / sportkombit elismerő „2016-os Sport Auto Díj” a BMW M3 modellnek
A legjobb 50 000 euró alatti sportlimuzint / sportkombit elismerő „2016-os Sport Auto Díj” a BMW 340i modellnek
A Motor Klassik német autós szakmagazin által:
Az 1947 – 1961 között gyártott járműipari klasszikusnak járó „2016-os Motor Klassik Díj” a BMW 507 modellnek
Az 1970 – 1979 között gyártott járműipari klasszikusnak járó „2016-os Motor Klassik Díj” a BMW M1 sportmodellnek
Az Auto Bild Klassik német autós szakmagazin által:
A legendás limuzin-ikonok „Klasszikus Arany Kormánykerék 2016” díja a BMW 02-es sorozatnak
A legendás sportautó-ikonok és sportkupé-ikonok „Klasszikus Arany Kormánykerék 2016” díja a BMW 6-os Coupé-nak
A „J-COTY” által:
A 2016-os és a 2017-es év legélvezetesebb autójának járó japán „Év Autója” díj a BMW M2 Coupé sportautónak
A CarIT infotechnológiai magazin és a németországi CAM (Center of Automotive Management) autóipari központ által:
A hálózatba kapcsolt mobilitás úttörő technológiáját elismerő 2016-os „Járműkapcsolati Díj” a BMW 7-es sorozat távirányítású parkolásának
A CAM (Center of Automotive Management) autóipari központ és a PricewaterhouseCoopers (PwC) független piaci tanácsadó vállalat által:
A leginnovatívabb járművet díjazó „Autóipari Innovációk Díja 2016” elismerés a BMW 7-es sorozatnak
A leginnovatívabb belsőégésű erőforrást díjazó „Autóipari Innovációk Díja 2016” elismerés a BMW átfogó motorpalettájának
Az Auto Test által:
A legintelligensebb járműkapcsolatot kínáló „Auto Test Winner 2016” elismerés a BMW i Vision Future Interaction tanulmányautónak
A Handelsblatt német üzleti szaklap által:
A magazin olvasói szavazásának legjobb off-road járművét elismerő „2016-os Év Autója” díj a BMW X5 modellnek
A magazin által felkért flottakezelő menedzserek gyakorlati tesztjének „2016-os Év Luxuskategóriájú Flottaautója” díja a BMW 730d modellnek
A Firmenauto és a DEKRA által:
A legjobb cégautót éltető „Company Car of the Year 2016” díj a BMW 7-es sorozatnak
Az Autoflotte által:
A legkiválóbb luxusautónak járó „Top Performer 2016” díj a BMW 7-es sorozatnak
A Bajor Kormány által:
A legkiválóbb elektromos motort elismerő 2016-os „eCar-Tec Díj” a BMW 225xe iPerformance Active Tourer modellnek
Az International Forum Design által:
„iF Terméktervezési Díj 2016” a BMW 3.0 CSL Hommage tanulmányautónak, a BMW X1 modellnek, a BMW M2 Coupé sportautónak, a BMW M6 GT3 versenyautónak és a BMW 7-es sorozatnak
A Német Formatervezési Tanács által:
Az év autóipari márkájának járó 2016-os „Német Formatervezési Díj” a BMW-nek
A legjobb prémium karosszéria-kialakításért járó 2016-os „Német Formatervezési Díj” a BMW 7-es sorozatnak
A legjobb prémium karosszéria-kialakításért és utastér-elrendezésért járó 2016-os „Német Formatervezési Díj” a BMW X1 modellnek
A legjobb prémium karosszéria-kialakításért és utastér-elrendezésért járó 2016-os „Német Formatervezési Díj” a BMW M2 Coupé sportautónak
A Spark Design által:
A közlekedés kategória 2016-os „Spark Design Díja” a BMW VISION NEXT 100 tanulmányautónak
A Chicagói Dizájn Múzeum által:
A közlekedés kategória „GOOD DESIGN™ 2016” díja a BMW 3.0 CSL Hommage tanulmányautónak
A közlekedés kategória „GOOD DESIGN™ 2016” díja a BMW X4 modellnek
A közlekedés kategória „GOOD DESIGN™ 2016” díja a BMW X6 modellnek
A nagy-britanniai AutoVolt Magazine autós szakmagazin által:
Az év legjobb autójának járó 2016-os „AutoVolt Díj” a BMW 330e iPerformance modellnek
A kínai Global Auto Media autóipari szakmagazin által:
Az év legjobb autójának járó „2016-os Év Autója” díj a BMW 7-es sorozatnak
A Times of India napilap által:
Az év legjobb járműtechnológiáját kitüntető 2016-os „Times Auto Díj” a BMW i8 plug-in hibrid sportautónak
Az ausztrál Royal Auto National által:
A 35 000 ausztrál dollár feletti kisautó-kategória legjobb modelljének járó „Ausztrália Legjobb Autója 2016” díj a BMW 1-es sorozatnak
Az osztrák ÖAMTC autóklub által:
A legbiztonságosabb luxusautónak járó „Marcus” díj a BMW 7-es sorozatnak