AutóAddikt Újdonságok Scala néven érkezik a Škoda új kompaktja

Scala néven érkezik a Škoda új kompaktja

Sziluettjének első képét követően új kompakt típusa nevét is nyilvánosságra hozta a cseh gyártó – Škoda SCALA.

A név eredete a latin „scala” szó, amelynek jelentése „lépcső” vagy „létra”, s a Škoda e piaci szegmensben tett újabb jelentős lépésére utal. Az új SCALA az első sorozatgyártású európai Škoda modellként visel a ŠKODA-logó helyett immár „Škoda” feliratot csomagtérajtaja közepén.

Amint Bernhard Maier, a Škoda AUTO igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „Új Škoda SCALA sorozatunkkal új fejezetet nyitunk a Škoda kompakt modelljeinek történetében. Teljes egészében új fejlesztésről van szó, amely technikája, biztonsága és formavilága tekintetében egyaránt mércéül szolgálhat e kategóriában. Meggyőződésünk, hogy a SCALA kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy újraértelmezze az A-szegmenst a Škoda számára.”

SCALA modelljével a Škoda első ízben alkalmazza sorozatgyártásban új, érzelmekben gazdag külső és belső formai nyelvezetét, amely a Škoda VISION RS révén már a Párizsi Autószalonon is nagy figyelmet keltett. A nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka műszakilag is nagy lépést tesz előre, s olyan innovatív felszereléseket is kínál, amelyek korábban csupán a felsőbb kategóriákat jellemezték. A latin eredetű „SCALA” név tökéletesen illik mindehhez, jelentése ugyanis „lépcső” vagy „létra”. SCALA sorozatával a ŠKODA egyszerre több fejlesztési lépcsővel is feljebb lép, s a márka értékrendjének – amit a „Smart Understatement” kifejezés foglal össze találóan – tökéletes megtestesítője is egyben.

Az új Škoda SCALA sorozat tagjait mindemellett egy további új és semmi mással össze nem téveszthető ismertetőjegy is jellemzi, az kompakt újdonság ugyanis a márka első sorozatgyártású európai modelljeként visel a ŠKODA-logó helyett immár „Škoda” feliratot csomagtérajtaja közepén.