AutóAddikt Autó-motorsport Sébastien Loeb és a PSA együttműködése folytatódik

Sébastien Loeb és a PSA együttműködése folytatódik

A Versaille Satory-ban létrehozott PSA Motorsport, amely magában foglalja a Peugeot Sport, a Citroën Racing és a DS Performance egységeit, rövidesen az első születésnapját ünnepli.

Ez a számos programban résztvevő tudásközpont egyedülálló lehetőséget kínál úgy a technikai szinergia, mint a sport területén. Az olyan ritka agilis pilóták, mint amilyen Sébastien Loeb, egyik programból a másikba és egyik volánról a másikra válthatnak! Az ő tehetsége, tapasztalata, igényessége és a kihívások iránti fékezhetetlen vágya olyan értéket képviselnek, amelyek számos kategóriában hozhatnak sikert.

A Peugeot Sport szárnyai alatt a Rallye-Raid-ben – ahol az utolsó Dakaron második lett – és a Rallycross Világbajnokságban is versenyző Sébastien Loeb pár hét múlva privátban, aszfalton fogja tesztelni a Citroën C3 WRC-t. A tesztnapon felfedezi majd a 2017-es WRC szabályozásnak megfelelő autót, amely nagyobb teljesítményű és gyorsabb, mint azok, amelyeket az elmúlt években a WRC-ben vezetett. Kiváló lehetőség ez a Citroën Racing számára is, hiszen a nagy bajnok által értékes technikai visszacsatoláshoz juthat a C3 WRC-vel kapcsolatosan.

Loeb visszatér tehát a piros és fehér színekhez, amelyek végigkísérték karrierjének kezdetén, majd elképesztő sikerekhez segítették őt: 9 WRC világbajnoki cím, számos rekord és egy gyümölcsöző együttműködés a WTCC-ben.

Rali, versenypálya, rallye-raid, Rallycross és hegyi felfutóverseny… Sébastien Loeb ezekben a kategóriákban tette próbára magát a PSA Csoport márkáival. 2013-ban megdöntötte a korábbi Pikes Peak rekordot a Peugeot 208 T16 Pikes Peak-kel. Később, még mindig a Peugeot Sport szárnyai alatt, belevetette magát a Rallye-Raid-be és a Rallycross világbajnokságba, amelyben jelenleg a 4. helyet foglalja el a pilóták versenyében, a 2. helyet megszerezve csapata számára. 2018-ban a Dakar marad a prioritás számára, oldalán régi társával, Daniel Elenával.

A kaland tehát folytatódik a hivatalos programokkal, de egyéb területeken is, mint például az országos raliversenyek, amelyeken 306 Maxijával, vagy 206 T16-ával versenyez a Sébastien Loeb Racing csapata.

Sébastien Loeb így nyiltakozott: „A PSA Motorsporttal mostantól egy egyedülálló, nagy csapatot alkotunk. A Peugeot-val a rallye-raid-ben, vagy a Rallycross világbajnokságban versenyezve megszerzett tapasztalataimat megoszthatom Citroënnel is, a C3 tesztelésénél. Alig várom, hogy ismét egy WRC volánja mögé kerüljek és megismerjem, hogyan változott a technológia ebben a műfajban. A rali mindig a szenvedélyem marad. Az autósport összes általam kipróbált formája közül, amelyeket az 5 évvel ezelőtti visszavonulásom óta kipróbáltam, a rali érzése az, amit a legjobban szeretek.”

„Sébastien magáénak érzi a PSA Csoport értékeit. Citroënes és Peugeot-s karrierje ezért is alakulhatott olyannyira változatosan az elmúlt években. Tökéletesen azonosul a csapat szellemiségével és egyik alappillére annak. A PSA Motorsport lehetőséget ad pilótáinak arra, hogy képességeiket kamatoztatni tudják a DS Performance, a Citroën Racing és a Peugeot Sport-nál egyaránt. A PSA csoport márkáinak versenyzői így sokrétű tapasztalatra tehetnek szert ambícióinak és tudásuknak megfelelően. Ők a PSA család tagjai!” – vélekedett Jean-Marc Finot, a PSA Motorsport igazgatója.

A PSA Motorsport díjai

3 győzelem az Indianapolisi 500 mérföldes versenyen
13 konstruktőri világbajnoki cím a FIA WRC-ben
9 Dakar győzelem
3 Pikes Peak győzelem és egy rekord
3 győzelem a Le Mans-i 24 órás autóversenyen
3 konstruktőri világbajnoki cím a FIA WTCC-ben

Sébastien Loeb díjai

9 világbajnoki cím a FIA WRC-ben : 78 győzelem
2 3. hely a WTCC Világbajnokságban, 6 győzelem
1 győzelem a WRX-ben (világbajnoki 5. hely 2016-ban)
1 2. helyezés a Dakaron 2017-ben 5 szakaszgyőzelemmel
1 Pikes Peak győzelem
1 XGames győzelem
1 második helyezés a Le Mans-i 24 órás versenyen