AutóAddikt Hírek SPORT AUTO AWARDS 2020: jelentős elismerést zsebelt be az Alfa Romeo Giulia...

SPORT AUTO AWARDS 2020: jelentős elismerést zsebelt be az Alfa Romeo Giulia négy kategóriában

Idén 28. alkalommal szavaztak kedvenc sportautóikról a német SPORT AUTO magazin olvasói. A megmérettetés eredményei ismét az Alfa Romeo Giulia kiemelkedő elismertségét igazolták, ám most először az olasz sportszedán nem pusztán felállhatott a dobogóra. A Giulia egyszerre négy kategóriában zárta az élen a versenyt a „SPORT AUTO AWARDS” rendezvényen.

Az Alfa Romeo Giulia GTAm a szavazatok 44,7 százalékát szerezte meg a „100 000 euró feletti sorozatgyártású szedánok/kombik” kategóriában.

A vásárlói értékítélet elismerése annak, hogy az új Giulia GTA koncepcióját és technikai megoldásait az 1965-ös Giulia GTA, az Autodelta által kifejlesztett „Gran Turismo Alleggerita” ihlette. Az Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motor továbbfejlesztett, immár 540 lóerős változatával ez az autó a márka 110 éves történelmének legerősebb közúti járműve.

Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio egymás után negyedik alkalommal, most a szavazatok 47,5 százalékával nyerte meg a „SPORT AUTO AWARD” első díját a „100 000 euró alatti sorozatgyártású szedánok/kombik” kategóriában.

A Giulia Veloce a szavazatok 39,4 százalékát besöpörve foglalhatta el a dobogó legmagasabb fokát a „75 000 euró alatti import sorozatgyártású szedánok/kombik” versenyében.

Végül, de nem utolsó sorban, a Giulia nyerte a „sorozatgyártású szedánok/kombik 50 000 euró alatt” kategóriát, ahol a szavazók 45 százaléka voksolt az Alfa Romeo modelljére.

A díjak jelentőségét mutatja, hogy a „SPORT AUTO AWARDS 2020” szavazásán mintegy 13 ezer olvasó adta le voksát, és választotta ki kedvenceit a 18 kategóriába sorolt 230 sorozatgyártású modell közül.