AutóAddikt Magazin Stephen Wiltshire 1 perc megfigyelés után Nissan Micrát rajzol

Stephen Wiltshire 1 perc megfigyelés után Nissan Micrát rajzol

Egy perc. Hatvan másodperc. Mindegy, minek nevezzük, mindenképpen rövid idő. Vajon elég arra, hogy Stephen Wiltshire világhírű művész megvizsgálja a teljesen megújult Nissan Micra kifejező formatervezését – úgy, hogy korábban még sohasem látta –, majd pontosan lerajzolja?

Stephent fotografikus memóriája és városképeket ábrázoló hatalmas fekete-fehér, papír-ceruza rajzai tették híressé. Ezeket a rendkívül részletes alkotásokat gyakran úgy készíti, hogy a várost csak pár percre látja helikopterből.

Mindig kapható arra is, hogy új munkamódszereket próbáljon ki, a Nissan pedig teljesen új kihívás elé állította: le kell rajzolnia az új Micrát a Tilt Brush by Google alkalmazás segítségével. Ez egy innovatív virtuális valóságot létrehozó kreatív alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a művész három dimenzióban fessen a HTC Vive VR fejkészülék segítségével.

Az eredmény egy valóban lenyűgöző vizuális művészi alkotás, ami jól bemutatja az új csapotthátú modell kifejező és atlétikus vonalait. Az alkotáson életteli, energikus narancs (Energy Orange) színű az autó, ami várhatóan az új Nissan csapotthátú egyik legnépszerűbb fényezése lesz.

Stephen elmondta: „Tetszik a Micra. A kialakítása futurisztikus, és imádom a narancs színt. Tetszenek a lámpák, tetszik a formája és a határozott vonalvezetés végig az oldalán. Egy valóban letisztult forma.”

A művész nem először rajzol autókat. Építészeti munkái mellett nagyon szeret ceruzarajzokat készíteni az ötvenes és hatvanas évek nagy amerikai szalonautóiról is – figyelve a krómozott elemekre és fehér szélű gumikra is.

A Nissan Micrát egy használaton kívüli raktárépületben alkotta meg szülővárosában, Londonban, és a feladat kétszeres kihívást is jelentett. Egyrészt nem kettő, hanem három dimenzióban dolgozott, másrészt pedig életnagyságban készítette el az autót, nem méretarányosan.

A legnagyobb próbatételt talán mégis az jelentette, hogy eddig még soha nem dolgozott virtuális valóságban. Azonban rövid gyakorlás is elég volt a Tilt Brush kézi vezérlőivel és intuitív kezelőfelületével, hogy rögtön elemében érezze magát.

Az új Nissan Micra ötödik generációs modell, és nagy előrelépést jelent elődjéhez képest. Immár meghatározó szerepet tölt be az európai B-szegmens csapotthátú választékában, és kifejező kialakítása az egyik fontos erőssége.

A dinamikus arányok és lekerekített vonalvezetés hatását tovább fokozza a merész színek élénk palettája. A kiváló stílus pedig belül is megvalósul a modern „siklószárny” műszerfallal. A puha tapintású anyagok és kétszínű kárpitozás alapfelszerelés minden Micrán.

Jean-Pierre Diernaz, a Nissan Europe marketingért felelős alelnöke elmondta: „A teljesen megújult Micra pontosan kifejezi a Nissan márka innovációs élményét, amit minél jobban szeretnénk kihangsúlyozni.”

Majd hozzátette: „Szerintünk a Micra formatervezése felejthetetlen, és ezt Stephen nagyon jól tudja illusztrálni az autó lerajzolásával az innovatív Tilt Brush by Google alkalmazás segítségével.”

Stephen munkáját Ön is megtekintheti az interneten a közösségi média csatornáin, a YouTube-on és a Facebookon.