AutóAddikt Magazin Több, mint 6000 darab Ford Transit modellt gyűjtött össze Peter Lee

Több, mint 6000 darab Ford Transit modellt gyűjtött össze Peter Lee

A padlást a legtöbb ember dolgozószobává vagy vendégszobává szokta átépíteni. Peter Lee nem így tett: az ő házának tetőtere a világ legnagyobb Ford Transit-gyűjteményét rejti.

ford-transit-peter-lee-autoaddikt

Peter a ’60-as években kezdett dolgozni az angol Langley üzemben, ahol Transit haszongépjárműveket gyártanak – ő pedig a szabadidejében ugyanennek az autónak a modellváltozatait gyűjti, és a kollekciója már több mint 6000 darabot számlál. Ráadásul egy éven át lakott egy áruszállítóban, tavaly pedig könyvet is írt a legendás haszongépjármű ötvenedik születésnapja alkalmából.

„Minden Transit-ereklyét megvettem, amibe csak belebotlottam, és egy idő után mindez az életem fontos részévé vált” – mesélte Peter, akinek ma már mintegy 23.000 ilyen tárgya van, a frizbikől kezdve a gumilabdán át a süteményes dobozig. Emellett kilenc izgalmas – és persze valódi, működő – Transit is áll a garázsában, köztük egy különleges, személyre szabott változattal, amelyben még bárpult is található. Szerencsére Peter hobbijában a családja is partner.

„Nagyon szerencsés vagyok. A családtagjaim szívesen járnak el velem az autókiállításokra, az unokám pedig imádja a játék teherautókat” – tette hozzá Lee.