AutóAddikt Hírek Több, mint 718 ezer járművet értékesített a Ford Európában 2016 első felében

Több, mint 718 ezer járművet értékesített a Ford Európában 2016 első felében

A Ford 2016-ban is elérte a legjobb első félévi összesített járműértékesítési eredményét húsz hagyományos európai piacán. Mindezek mellett a legjobb személygépkocsi-értékesítését produkálta 2010 óta, és a legjobb haszongépjármű-értékesítési eredményt érte el 1993 óta – áll az importőr sajtóközleményében.

ford_logo_napimagazin

A Ford első féléves értékesítése 7,5 százalékkal 718.700 darabra nőtt a vállalat 20 hagyományos európai piacán, ami 7,9 százalékos piaci részesedést jelent. Az oroszországi és törökországi értékesítésekkel is számolva a növekedés 7,2 százalék, az eladott járművek száma pedig 792.800 darab volt az év első hat hónapjában. A vállalat összesen 50 európai piacán*** 7,1 százalékkal 807.500 darabra nőtt az értékesítés az első félévben. Az első hat hónap alapján megállapított piaci részesedés 7,7 százalékon áll.

A Ford első féléves európai eredményének kulcsa az erős értékesítés volt a kiskereskedelmi szegmensben, valamint a gazdag felszereltségű modellváltozatok sikere és a haszongépjármű-piacon továbbra is megőrzött vezető pozíció.

“Európai vásárlóink számára egyre szebb és izgalmasabb Fordokat kínálunk: nagy teljesítményű gépeket, mint a Mustang és a Focus RS; újdonságokat, mint az Edge SUV; illetve legnépszerűbb modelljeink gazdagon felszerelt Titanium vagy Vignale változatait” – nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “Ugyanilyen fontos az is, hogy Transit- és Ranger-kínálatunk révén sikerült Európa első számú haszongépjármű-márkává válnunk” – tette hozzá.

A Ford magasabb értékű kereskedelmi csatornákon keresztül történő értékesítése is növekedett 2016 első félévében. A vállalat autóeladásainak 74 százaléka valósult meg a kiskereskedelmi egységeken és a flottaértékesítésen keresztül, ami 3 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, és 5 százalékponttal múlja felül az iparági átlagot.

Haszongépjárművek:

A 2016-os év első hat hónapjának értékesítési eredményei alapján a Ford volt az első számú haszongépjármű-márka a vállalat 20 hagyományos európai piacán, valamint a Törökországgal és Oroszországgal kibővített 22 európai piacon is.

A Ford haszongépjárművek eladásai 17 százalékkal 162.500 darabra növekedtek 2016 első félévben, piaci részesedésük pedig 0,6 százalékponttal 13 százalékra nőtt, ami jól tükrözi a Transit modellcsalád, valamint a Ranger pickup iránti egyre növekvő keresletet. A Ranger értékesítése 39 százalékkal növekedett az első félévben; ez a Ranger legmagasabb első féléves értékesítési eredménye a modell 1998-as bemutatása óta.

A Transit értékesítése 20 százalékot erősödött az előző év azonos időszakához képest, és május végéig – a legfrissebb rendelkezésre álló adatok alapján – a modell megőrizte vezető pozícióját az 1 és a 2 tonnás haszongépjármű-szegmensekben.

SUV-k:

63.100 darabos értékesítésével a Kuga minden idők legjobb első féléves eredményét produkálta, ami 22 százalékkal jobb, mint a tavalyi év azonos időszakában volt. Napjainkig mintegy 4.600 európai vásárló jegyeztetett be előrendelést a Ford Edge modellre, holott az autó még meg sem érkezett a helyi márkakereskedésekbe. Az EcoSport eladásai 64 százalékkal 30.100 darabra nőttek 2016 első félévében.

Nagy teljesítményű autók:

A Fiesta ST, a Focus ST, a Focus ST dízel, a Focus RS és a Mustang összesített értékesítési eredménye júniusban megduplázódott, az év első hat hónapjában pedig 116 százalékkal nőtt. A Focus RS vásárlói rendelései tavaly szeptember óta elérték a 8.200-as darabszámot, a Mustangra pedig 19.400 megrendelés érkezett 2015. harmadik negyedéve óta, amikor az autó bemutatkozott Európában.

Gazdag felszereltségű modellek:

Júniusban tovább nőtt a magasabb felszereltségi szintű Ford modellek értékesítése. A vállalat 20 európai piacán 40 százalékra nőtt a Titanium felszereltségű modellek eladása. A Ford személygépkocsi-értékesítésének 60 százalékát a Titanium és más, magasabb felszereltségű változatok (a Vignale, az ST, Valamint a Red/Black Edition) változatok tették ki; ez az eredmény 3 százalékpontos növekedést jelent 2015 júniusához képest. A márka legújabb gazdag felszereltségű sportos modelljei, a Fiesta ST-Line, a Focus ST-Line és a Mondeo ST-Line mostantól megrendelhetők, és az év végéig három további ST-Line változat jelenik meg a kínálatban.

“A második félévben újabb izgalmas modelleket mutat be a Ford Európa” – mondta el de Waard, majd hozzátette: “Most érkezik az Edge, a felfrissített Transit áruszállítókban megjelenik vadonatúj EcoBlue motorunk, és itt az új ST-Line modellkínálatunk is – így hát továbbra is számos meglepetéssel szolgálhatunk vásárlóinknak. Nagy várakozással tekintünk a KA+ piacra lépésére is, hiszen ez a kedvező árú kisautó tágas utasteret, rendkívül alacsony fogyasztást és élvezetes menetdinamikát kínál.”