AutóAddikt Autó-motorsport WTCC: Björk és Ekblom, a Volvo Polestar Cyan Racing pilótái az első...

WTCC: Björk és Ekblom, a Volvo Polestar Cyan Racing pilótái az első ötben végeztek

A Volvo Polestar Cyan Racing pilótái, Fredrik Ekblom és Thed Björk a vizes, nehéz körülmények ellenére sikeresen birkóztak meg a Hungaroring aszfaltjával, és kétszer is a legjobb öt között végeztek az FIA túraautó világbajnokság hétvégi versenyén.

volvo-polestar-cyan-racing-wtcc-hungaroring-2016-autoaddikt

„Büszke vagyok arra, hogy egy, számunkra teljesen ismeretlen pályán, ráadásul vizes aszfalton érhettem el eddigi legjobb eredményemet. Már csak azért is nagyszerű, hogy az első öt között tudtam végezni, mert gyakorlatilag egyáltalán nem ismerjük még az új autót” – mondta Ekblom, aki az első futamot a negyedik helyen zárta.

Habár az előző, szlovákiai versenyhétvégére visszavezethető problémák miatt Björk és csapata kénytelen volt motort cserélni, amivel a teszteléstől vonták el az értékes időt, a versenyző kemény küzdelemmel lépést tartott csapattársával, Ekblommal, és annak eddigi legjobb eredményét megismételve a második futam végén negyedikként haladt át a célvonalon.

A négyszeres STCC bajnok a verseny után azonnal rohant a repülőtérre, hogy minél hamarabb együtt lehessen mindenórás párjával. A baba azóta meg is született, a kisfiú és az anyukája egészségesek.

„Csodálatos volt a verseny! Pénteken ki kellett hagynom a tesztet, az első futamban a legutolsó helyről rajtoltam, és aztán egy rendkívül csúszós pályán kellett vívnom az ellenfelekkel. Rendkívül elégedett vagyok, hogy a hétvégét egy ilyen dobogó-közeli eredménnyel koronázhattam meg. Most azonban irány haza, hiszen apa leszek” – mondta Björk.

Az FIA WTCC magyarországi futamaival mindössze négy hét alatt három versenyhétvégén vett részt a Polestar Cyan Racing, amely két fontos mérföldkövet is ünnepelhetett: Björk az időmérők során bejutott a harmadik tesztkörbe (Q3), illetve mindkét pilóta az első öt között tudott végezni a versenyeken.

„A hétvégi esős időjárásnál aligha tudtunk volna rosszabbat elképzelni magunknak. Az, hogy a csapat ilyen körülmények között is képes volt jól teljesíteni, rendkívül inspirálóan hat ránk. Most jön Marrákes szűk utcai pályája, amely teljesen más lesz, mint az eddigi három hétvége. Igazán izgalmas kihívásnak ígérkezik” – mondta Alexander Murdzevski Schedvin, a Polestar motorsport- igazgatója.

Előző cikkMár Szombathelyen is beszerezhetők a Suzuki motoros termékei
Következő cikkIdei első győzelmét szerezte a Hyundai Motorsport Argentínában