AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: matrica- és ragasztómaradványok eltávolítása

1997 Mercedes-Benz S420 W140: matrica- és ragasztómaradványok eltávolítása

Eddig nem igazán találtunk megfelelő módszert, továbbá nem élvezett prioritást: most sikerült eltávolítani azokat a matrica- és ragasztómaradványokat, amelyek a motortér peremlemezén éktelenkedtek.

Csináltunk már ilyesmit, akkor a Motip citromolajos ragasztóeltávolítójával próbálkoztunk. Az sem volt rossz, azonban a Rhütten matrica- és ragasztó eltávolító spray kiemelten tette meg hatását.

A használat hagyományos: a matricát – amennyire tudjuk, eltávolítjuk – majd a hátramaradt ragasztórétegre permetezzük a spray-t, és várunk körül-belül 3 percig, hogy átitassa, elkezdje feloldani a ragasztóréteget.

Mindezek után képlékeny vékony rétegként törtlőkendővel lehúzható, tulajdonképp lemosható, majd egy száraz, tiszta ronggyal teljesen tisztára törtölhető.

Végső kezelésként pedig némi polírpasztát is lehet alkalmazni, hogy teljes védelmet kapjon az immár tiszta felület.

Együttműködő partnerek: Mercedes-Benz, Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer