AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: pollenszűrőház középső, hosszú csavarjának pótlása

1997 Mercedes-Benz W140 S420: pollenszűrőház középső, hosszú csavarjának pótlása

Mindig találunk apró hiányosságokat projektautónk, az 1997-es évjáratú Mercedes-Benz W140 S420 kapcsán. Most épp a polleinszűrőház csavarjainál kutakodtunk – azaz már korábban is feljegyeztük a beszerzendők listájára, hogy összesen két csavar hiányzik a szórásból. A középső, hosszabb, valamint egy felső, rövidebb verzió.

A középső fő-tartó csavart sikerült is pótolnunk. Újfent Ámon Palinál kopogtattunk, és szerencsénkre talált is egy faceliftes W140-hez passzoló darabot. Mint megtudtuk tőle, az 1995 után gyártott W140-eknél teljesen más az idevaló, passzoló csavar menete, egyáltalán nem mindegy, hogy mit választunk és hogyan.

Sajnos ezzel még nem teljes az összkép, mivel a polleinszűrőház felső peremének egy csavarja szintén hiányzik. Csak hogy a dolog ne legyen szimpla, a perem csavarjai rövidebbek, tehát nem egyformák; legalábbis a középső hosszú verziótól igencsak eltérnek.

Mindenesetre már ez is bőven félsiker, úgyhogy örülünk természetesen. A hiányzó csavart a helyére tettük, így (még) emberibb küllemet nyert a W140-es M119-es motorterének egyik meghatározó, műanyag burkolatokat felsorakoztató része.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULO, Loctite (Henkel Adhesives), Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer