AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: új hátsó lámpabura-szett az ULO-tól

1997 Mercedes-Benz W140 S420: új hátsó lámpabura-szett az ULO-tól

Hosszas keresgélés után megtaláltuk a legmegfelelőbb hátsó lámpabura-szettet a teljes megújuláson áteső Mercedes-Benz S420 W140-eshez. Az ULO-t választottuk.

Elsősorban azért választottuk az ULO-t, mint beszállító partnert, mert egyedül ők gyártanak még jelenleg a Mercedes W140 szériához eredeti (genuine) lámpabura-szettet. A minőség, kialakítás, certificate – minden – teljes mértékben megegyezik a gyári Mercedes termékkel, ráadásul az ULO székhelye Stuttgartban, nem messze a MB-től található.

Nem volt egyszerű feladat tehát olyan buraszettet találni a 97-es W140-es Mercedesre, amely egyszerre eredeti, jó állapotú, és megfelel a kívánalmaknak.

Nyilván faceliftes modellről van szó (1995 utáni példány), így itt már a három részre tagolt szettet kell beépíteni: balos és jobbos lámpaburák, fehér irányjelzőkkel, valamint a középső, összekötő prizmacsík. A korábbi, 1991 és 1995 közt gyártott elsőszériás modellek esetében az alsó prizma egyben volt, és a hátsó lámpaburák alatt futott végig, egészen a sarkokig.

Miután felvettük a kapcsolatot az ULO-val, kiderült, hogy már out of stock van az összekötő prizmából, így csak a bal- és jobboldali lámpabura létezik gyártásban.

A rend kedvéért nézzük a MB gyári OEM számokat, valamint az ULO gyári számokat a buraszetthez:

Bal oldal, MB gyári szám: A1408207566, ULO gyári szám: 5693-09 Jobb oldal, MB gyári szám: A1408207666, ULO gyári szám: 5693-10 Közép, MB gyári szám: A1408205764, ULO gyári szám: 5696-01

Megrendeltük tehát a balos és jobbos lámpaburákat. A középső prizmacsík beszerzését a Mercibolt.hu vállalta, így teljes lett/lesz az összkép.

Az izzótartó frame-et nem cseréljük, felesleges, teljesen gyári és kitűnő állapotnak örvend. Az izzókat viszont mind egy szálig újakra váltjuk, így ezzel sem lesz gond. Az izzók beszerzését szintén a Mercibolt.hu-ra bíztuk.

Mint ahogyan korábbi, kapcsolódó cikkeinkben már megírtuk, azért vált szükségessé a W140-en a hátsó lámpaszett cseréje, mert az előző tulaj valamilyen okból kifolyólag színre fújatta a lámpasor alsó részét mindhárom elemen. Mivel ez alapvetően ugyan nem vészesen csúnya, de nem autentikus, s kissé fura, 124-es jelleget kölcsönöz az autó hátuljának – úgy döntöttünk, mennie kell, és ildomos az eredeti megközelítést visszaállítani.

Ilyen jelenleg, de hamarosan visszanyeri eredeti mivoltát

Az ULO egy kiterjedt műszaki portfólióval rendelkező németországi cég, elsősorban Mercedes-Benz világítástechnikai és egyéb kiegészítő termékeket (például oldaltükrök) gyárt, aftermarket jelleggel, OEM gyári minőségben. Jelenleg ők az egyetlenek, akiktől a gyárival azonos minőségű, hasonló, a MB által védjegyzett tanúsítvánnyal rendelkező hasonszőrű termékeket lehet beszerezni, akár öregebb Mercedesekhez is.

Mercedes-Benz hátsó lámpaburák: https://ulo.de/sites/default/files/attachment/ulo_assortment_rear_lights.pdf

Az ULO honlapja: https://ulo.de/en

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország, ULO

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer