AutóAddikt Hírek 2015-ben ismét az Év Haszonjárműve lett a Ford Transit

2015-ben ismét az Év Haszonjárműve lett a Ford Transit

A Ford Transit modellcsalád 2015-ben a DEKRA minősítő intézet által a kategória legalacsonyabb üzemeltetési költségű modelljeinek járó minősítése után most a Camion&Truck Magazin közönségszavazásán a haszongépjármű piac legjobbnak ítélt járművei közül 2 kategóriában első helyen végzett.

ford_transit_l4h3_jumbo_001

Ez a díj az egyik legfontosabb elismerés, hiszen a szakmai közönség választása bizonyította, hogy a szavazók a Ford Transit modellcsalád kiváló terméktulajdonságai mellett a gazdaságos üzemeltetést is nagyra értékelik.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a nagy múltú haszongépjármű szaklap által meghirdetett jubileumi, 20. Év Haszonjárműve szavazáson 2 kategóriában is az idén 50 éves jubileumát ünneplő Transit család 1-1 tagja lett a díj büszke birtokosa” – mondta el Györke Orsolya a Ford PR és Közkapcsolatok igazgatója a díjak átvételekor.

2.5 tonna alatti kategóriában a Transit Customot választották az olvasók az év Haszonjárművévé, mely etalonnak számít a hatékonyság és a rakodótér méretét illetően, hiszen nemcsak produktív, hanem a külseje is figyelemre méltó. Nem véletlen, hogy megkapta az elismerő „Év Haszongépjárműve 2013″ díjat. Az olyan ECOnetic technológiai megoldásoknak köszönhetően, mint az Auto-Start-Stop rendszer a DEKRA 2015-ös tanúsítványa szerint a Ford Transit Custom a kategóriájának legalacsonyabb üzemeltetési költségű modellje.

„A 2.5 – 3.5 tonnás kategóriában újabb bizonyíték az 50 éves születésnapját ünneplő Transit kiforrott technológiai megoldásaira, hogy a Transit most ezen nagy hagyományokkal bíró szavazáson is bizonyította, hogy a szavazók a Ford Transit modellcsalád széles modell, felépítmény és motor választéka mellett a gazdaságos üzemeltetést is értékelik. A Transit a tavalyi évi elsőséget megőrizve nyerte el ismét a díjat, mely külön öröm számunkra” – tette hozzá Papp Zoltán, a Ford Haszongépjármű igazgatója.

A szakmai közönség elismerése mellett a piac visszajelzései is egyértelműen pozitív tendenciát mutatnak:

Az év első tíz hónapjának eredményei alapján a Ford áll a haszongépjármű szegmens élén. A vállalat haszongépjármű-értékesítési eredménye októberben 11, az év első tíz hónapjában pedig 24 százalékkal nőtt. A piac bővülésével vásárlók egyre élénkebben érdeklődnek a teljes egészében megújult és kibővített Transit család (amelynek tagjai a Transit, a Transit Custom, a Transit Connect és Transit Courier), valamint a Ranger pick-up iránt.