AutóAddikt Hírek A BMW a 35. Amerika Kupa kiemelt partnere

A BMW a 35. Amerika Kupa kiemelt partnere

Az Amerika Kupa a nemzetközi vitorlássportok szegmensének legnagyobb múltú megmérettetése, egyszersmind a legintenzívebb kihívásokat tartogató vitorlás esemény a világon, amely egyesíti a legkiválóbb sportolókat a legjobb technológiákkal.

bmw_amerika_kupa_2015_vitorlasverseny_usa_autoaddikt

A Bermuda-szigeteken 2017-ben megrendezendő összecsapás a bajnoki-címvédő ORACLE TEAM USA csapat és a trófeára áhítozó ellenfelek offenzív párbaját ígéri, amely új fejezetet nyit a 164 éves múltra visszatekintő, egyedülálló versenysorozat történetében.

A BMW újfent technológiai partnerként támogatja az ORACLE TEAM USA csapatot, amelynek abszolút célja, hogy sorozatban harmadik alkalommal is elhódítsa az Amerika Kupa győzelmet jelentő trófeáját.

„Az olyan, hamisítatlanul egyedülálló BMW-s vonások, mint a végtelen szabadságot hirdető, kompromisszumot nem ismerő teljesítmény és a kihívásokkal szemben mutatott szüntelen eltökéltség, az Amerika Kupa legapróbb alkotóelemét is átjárják. Az átütő siker kulcsa az innováció iránti megszállott szenvedély, a mérnöki szaktudás és a kiváló csapatmunka egysége, amely a BMW-t is inspirálja, ezért növeltük elköteleződésünket a vitorlássportok királykategóriája iránt” – nyilatkozta Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának BMW-értékesítésért és márkamarketingért felelős tagja.

„Miként a BMW, úgy az Amerika Kupa filozófiájának középpontjában is az élvonalbeli technológia és a mérnöki pontosság áll. Mindkét vállalkozást az innováció hajtja előre, az úttörő együttműködés keretében így vállvetve szállunk versenybe. A BMW az egyik legnagyobb múltú világmárka, szédületes jövőképpel és úttörő teljesítménnyel, aki tovább emeli az Amerika Kupa presztízsét. A BMW a kiváló mérnöki kompetencia, a lebilincselő tervezési megoldások és a prémium minőség megtestesítője, s mint ilyen, az Amerika Kupa kiváló partnere: rendkívül büszkék vagyunk, hogy a BMW-t az esemény kiemelt partnereként köszönthetjük” – tette hozzá Russell Coutts, az Amerika Kupát szervező ACEA (America’s Cup Event Authority) társaság vezérigazgatója.

Technológiai partnerként a BMW légellenállási és aerodinamikai területen nyújt majd mérnöki segítséget az ORACLE TEAM USA csapatnak. „Technológiai partnerünkként a BMW fontos szerepet játszott abban, hogy a 2010-ben, Valenciában megrendezett Amerika Kupán aranyérmet nyertünk” – mondta Jimmy Spithill, a versenysorozat két legutóbbi győzelmét bezsebelő csapatának kapitánya. „Jól tudjuk, hogy a BMW-nek vannak a világ legjobb mérnökei, akik jelentős mértékben hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a minden korábbinál gyorsabb hajónk sorozatban harmadszor is diadalt arasson” – tette hozzá.

A 35. Amerika Kupa, az ORACLE TEAM USA és a BMW közötti együttműködés megannyi területre kiterjed:

A BMW és az ORACLE TEAM USA csapat tervezőmérnökei számos ponton, elsősorban a légellenállás és az aerodinamika terén osztják meg egymással ismereteiket.

A BMW mostantól egészen a 35. Amerika Kupa 2017-es fináléjáig a versenysorozat globális marketing-, PR- és kommunikációs kampányának részese lesz, miközben az ikonikus BMW logó az ORACLE TEAM USA csapat hivatalos ruházatára, a hajótestre, a vitorlára és az összekötő elemre is felkerül. A televíziós közvetítéseket a BMW fedélzeti kamerák élőképével egészíti majd ki, a nézők így szinte testközelből élhetik majd át a hajók és a sportolók teljesítményét.

A Louis Vuitton Amerika Kupa Világbajnokság 2015-ös és 2016-os állomásain, valamint a Bermuda-szigeteken megrendezendő 2017-es fináléján a BMW prémium autóflottával szállítja majd a verseny kiemelt vendégeit, VIP résztvevőit és a csapattagokat. A flotta a bajor gyártó modellpalettájának legexkluzívabb képviselőiből áll majd, így többek között a vadonatúj BMW 7-es sorozat modelljeiből, számos BMW i8 plug-in hibrid sportautóból és tisztán elektromos BMW i3 modellekből.

A BMW ezen elköteleződése az Amerika Kupa iránt a bajor gyártó immáron negyedik szerepvállalása a tekintélyes versenysorozat történetében. A BMW az első prémiumautó-gyártó vállalatként, az ORACLE BMW Racing csapat tagjaként vett részt először az eseményen, a 2002-2003 között megrendezett Auckland-i (Új-Zéland) 31. Amerika Kupán. Az első részvételt két újabb együttműködés követte a BMW ORACLE Racing csapat tagjaként, amely 2010-ben, a Valenciában megrendezett 33. Amerika Kupán legyőzte az akkori bajnoki-címvédő svájci Alinghi csapatot.