AutóAddikt Magazin Több, mint 80 hibrid Toyota a City Taxi flottájában

Több, mint 80 hibrid Toyota a City Taxi flottájában

A környezettudatos szemlélet nemcsak bolygónk, hanem a vállalkozások számára is hasznos: a City Taxi számos komoly ügyfelet köszönhet annak, hogy flottájában több mint 80 Toyota-hybridet üzemeltet.

toyota_hibrid_city_taxi_flotta_2015_autoaddikt

Mivel 2015. július 1-túl csak tíz évnél fiatalabb autókkal lehet taxizni, az ezzel foglalkozó vállalatok most különös figyelemmel válogatják össze autóparkjukat. A City Taxi választása a full hybrid hajtású Toyotákra esett, amelyek rendkívül alacsony városi fogyasztásukkal és károsanyag-kibocsátásukkal, valamint megbízhatóságukkal eddig is remekül beváltak taxiként. A sofőrök alacsony fenntartási költségük és kényelmes, biztonságos vezethetőségük miatt szeretik a Toyota-hibrideket, az utasok pedig kiemelkedő komfortjuk és csendes működésük miatt dicsérik ezeket az autókat.

Az 1983-ban alapított, mára 840 alvállalkozót és ebből több mint 400 szövetkezeti tagot számláló City Taxi imázsába tökéletesen beleillik a hibrid hajtású modellek üzemeltetése, hiszen a cég filozófiájának alapja a minőségi szolgáltatás és a munkatársak folyamatos képzése mellett a modern technológiák alkalmazása és a környezetvédelem. Ez utóbbi szempont nem csupán a vállalat, hanem az ügyfelek számára is fontos, így környezetkímélő autóinak köszönhetően a City Taxi olyan állandó partnerekkel áll kapcsolatban, mint például a KPMG, a világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társasága.

„A KPMG az iparág vezető fenntartható vállalataként fontosnak tartja, hogy üzleti tevékenységén keresztül folyamatosan csökkentse környezeti terhelését. Intézkedéseink eredményeként 2010-hez képest több mint 40%-kal csökkentettük az egy főre jutó szénlábnyomunkat. Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy beszállítóink – közöttük a City Taxi – és további üzleti partnereink is hasonlóan gondolkozzanak, hiszen csak együtt tudunk igazán sikeresek lenni a fenntartható fejlődés megvalósításában.” – mondta erről  Robert Stöllinger, a KPMG magyarországi vezérigazgatója.

A City Taxi flottájában egyébként egy Toyota Prius volt az első full hybrid hajtású autó, amit 2007-ben vásárolt egyik kollégájuk, Záhonyi Zsolt. A Prius azóta is taxiként fut, s az elmúlt nyolc év során csupán minimális javításokra volt szüksége; nem véletlen hát, hogy azóta egyre több ilyen jármű tűnik fel a társaság autóparkjában. Az utasok ma már több mint 80 full hybrid hajtású Toyota közül választhatnak, amelyek többsége harmadik generációs Prius, nemrégiben pedig öt vadonatúj Auris Hybriddel bővült a kínálat. A City Taxi egyébként minden új megoldásra nyitott, ami a környezetbarát személyfuvarozás szolgálhatja, ezért elektromos hajtású autókat is teszteltek, ám ezek korlátozott hazai használhatósága miatt mindenképpen a Toyota full hybridjeiben látják a jelen kor autózásának megoldását.

Az immár hat magyarországi városban (Budapest mellett Debrecenben, Egerben, Kaposváron, Székesfehérváron és Szombathelyen) is működő City Taxi azonban nem csupán a környezettudatosság tekintetében jár élen, hanem szolgáltatásai minőségét is folyamatosan fejleszti. Ennek elengedhetetlen alapja az általuk működtetett ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer, melyet a Vinçotte International Hungary Kft. akkreditált tanúsító testülete tanúsít.

„A Vinçotte auditorai minden évben felülvizsgálják az említett minőségirányítási rendszert, és észrevételeikkel segítik annak folyamatos fejlődését. A Vinçotte által kiállított tanúsítvány bizonyítja, hogy a City Taxi megfelel az ISO 9001 szabvány által támasztott magas minőségi követelményeknek. A tanúsító testület kiválasztásánál a kiemelkedő szakértelem mellett a másik fontos szempont a tanúsító környezetvédelem iránti elköteleződése volt, ezért esett a választás a Vinçotte-ra, amely az irányítási rendszerek tanúsítása mellett képzéseket, valamint munka- és környezetvédelmi szolgáltatásokat is kínál.” – nyilatkozta Penyigey-Seres Diána, a Vincotte International  Hungary Kft. marketing-vezetője.

A 2003-ban megkapott MSZ EN ISO 9001:2001 tanúsítvány mellett azonban sokkal kézzelfoghatóbb dolgok is bizonyítják, hogy a City Taxi hiteles és jó szolgáltatóként él a köztudatban: jó példa erre, hogy a Budapest Week magazin 20 alkalommal választotta meg a legjobb és legmegbízhatóbb taxivállalatnak. A City Taxi emellett 2003-ban és 2004-ben is elnyerte a Budapest Business Journal Business Awards díját, 2008-ban pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának az Év közlekedési vállalkozója díját, s a társaság hosszú évek óta a Sziget Fesztivál és a Hungaroring hivatalos szállítója, valamint a Vodafone partnere.