AutóAddikt Hírek A BMW Group 1.5 millió euróval támogatja a mentőszolgálatok munkáját az árvíz...

A BMW Group 1.5 millió euróval támogatja a mentőszolgálatok munkáját az árvíz sújtotta területeken

A müncheni központú vállalatcsoport gyorssegélyt nyújt az érintett területeken élő lakosságnak és a mentőszolgálatok munkáját is segíti.

Németország Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz tartományában, valamint Felső-Bajorország területén emberek ezrei kerültek kivételesen nehéz helyzetbe a súlyos áradásokat követően. A gyors fellépés ilyen helyzetben elengedhetetlen.

A BMW Group ezért 1,5 millió eurós alapot tesz elérhetővé az érintett területeken segítséget nyújtó katasztrófavédelemmel és mentéssel foglalkozó szervezetek számára.

„A katasztrófa volumene mindannyiunkat mélyen megérint és együttérzünk a veszteséget elszenvedő emberekkel. Szeretnénk támogatást nyújtani számukra abban, hogy a legalapvetőbb szükségleteik biztosítottak legyenek” – mondta el Ilka Horstmeier, a BMW AG igazgatótanácsának emberi erőforrásokért, szociális ügyekért és munkakapcsolatokért felelős tagja.

A BMW Group felveszi a kapcsolatot az érintett területeken szolgálatot teljesítő szervezetekkel, hogy célzott segítséget nyújthasson a leginkább rászorulóknak.

Továbbá, a vállalatcsoport müncheni, landshuti, dingolfingi, regensburgi és lipcsei gyára a vészhelyzeti erőforrásait, valamint a vállalat tűzoltóságának állományát is beveti, amint a törvényileg előírt támogatási kérelem beérkezik az illetékes hatóságoktól.