AutóAddikt Autó-motorsport A Ford és a Tour de France kapcsolata

A Ford és a Tour de France kapcsolata

1966-ban két történelmi jelentőségű győzelmet is aratott a kék ovál Franciaországban: az egyiket Le Mans-ban a Ford GT40 Mark II versenyautóval, a másikat pedig egy Tour de France-győztes kerékpárcsapat támogatójaként.

ford-tour-de-france-autoaddikt

Júniusban a megismételtük az 1966-os diadalt, hiszen a Ford Chip Ganassi Racing csapat pilótái, Sébastien Bourdais, Joey Hand és Dirk Müller első helyezést szereztek a 2016-os Le Mans 24 órás futam GT-kategóriájában.

Most pedig, ötven évvel azután, hogy a Ford France – Hutchinson kerékpárcsapat versenyzője, Lucien Aimar megnyerte a legendás Tour de France futamot, abban bízunk, hogy a kétkerekűek világában is egy jubileumi győzelem részesei lehetünk.

Idén mi lettünk a Team Sky exkluzív autó- és haszongépjármű-szállítója, ezzel támogatva az elit kerékpárcsapatot, amelyet a kétszeres bajnok Chris Froome vezet. A kék-fekete fényezésű Ford Mondeo kombik a verseny összesen 21 szakaszában, vagyis 3.519 kilométeren át ott lesznek az események középpontjában, mellettük pedig egy Mustang és egy Edge, valamint S-MAX és Kuga modellek, illetve Transit haszongépjárművek segítik a csapat munkáját.

Chris Froome és Sir Bradley Wiggins vezetésével a Team Sky az elmúlt négy év során háromszor nyerte meg a világ legrangosabb kerékpárversenyét, s a csapat a 2016-os szezon kezdete óta márkánk legújabb autóit használja.