AutóAddikt Autó-motorsport A Henkel gratulál az Opel Dakar Teamnek

A Henkel gratulál az Opel Dakar Teamnek

Befejeződött a tizenkét szakaszon keresztül sziklákon, sivatagi dűnéken, úttalan utakon vezető őrületes megmérettetés, mely széles tömegek érdeklődésének középpontjában állt, sokan közülük a motorsportok rajongói, a technika szerelmesei. A Henkel több márkájával támogatta a Szalay Dakar Teamet, akik nagyon szép eredményt értek el.

szalay-dakar-team-africa-race-henkel-autoaddikt-4

Az ide Africa Eco Race még december 27-én ünnepélyes rajtceremóniát követően Monacóban startolt. A száguldó cirkusz mezőnye Marokkó és Mauritánia veszélyes hegyvidékein és sivatagain keresztül haladva végül Szenegálban ért célt. A versenyt világszerte nagy érdeklődés kíséri a starttól egészen a befutóig, nem is csoda, hiszen ez a verseny évről-évre a legnehezebb és legváltozatosabb terepeken zajlik, próbára téve embert, gépet és technikát.

szalay-dakar-team-africa-race-henkel-autoaddikt-2

A tereprali, és egyáltalán az autósport, ahol a megbízhatóság és a bizalom létkérdés, ideális lehetőség a Henkel számára, hogy bizonyítsa márkái magas színvonalú minőségét. A vállalat 2007 óta működik együtt Szalay Balázzsal és az Opel Dakar Teammel, mely együttműködés során a versenyzők a vállalat kozmetikai (Fa, Schwarzkopf, Vademecum), és a ragasztás technológiai (Loctite, Teroson, Pattex, Ceresit) márkák nagykövetei.

szalay-dakar-team-africa-race-henkel-autoaddikt-1

Emellett a Henkel szakemberei már a felkészülés időszakában is szakmai segítséget nyújtottak, és gyakorlati tanácsokat adtak ahhoz, hogy a vállalat ragasztás technológiai termékei hogyan tudnak minél hatékonyabban segíteni az éles helyzetekben. Például a Loctite, és Teroson, termékkínálata csavarrögzítő termékeket, csapágyrögzítőket, tömítőanyagokat, szélvédő ragasztókat, műanyag alkatrészek töréseinek, repedéseinek javítására alkalmas anyagokat, javítószalagokat tartalmaz, azaz javító és karbantartási anyagok igen széles spektrumát.

szalay-dakar-team-africa-race-henkel-autoaddikt-5

„A Henkel és márkái társ a versenyzésben, büszkén állunk hosszú évek óta kiemelt stratégiai partnerként a legsikeresebb magyar tereprali versenyző Szalay Balázs és csapata mellett, akik idén kategóriájukban a tizenharmadik helyet érték el ezen a maratoni versenyen. Szívből gratulálunk a csapat teljesítményéhez!” – mondta Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

szalay-dakar-team-africa-race-henkel-autoaddikt-6