AutóAddikt Magazin A Volvo XC90 rangos EURO NCAP elismerést kapott

A Volvo XC90 rangos EURO NCAP elismerést kapott

A forradalmian újszerű Volvo XC90 újraalkotta a szabadidőjárművek szegmensét, amiért újabb elismerésben részesült, ezúttal a Volvo számára hazai pályának számító biztonság terén: a modell 2015-ben a Kategória legjobbjának bizonyult, a Nagyméretű terepjárók osztályában éppúgy, mint összesítésben.

volvo_xc90_menetproba_2015_autoaddikt_005

A Volvo XC90 a 2015. évi Euro NCAP biztonsági értékelés során nyújtotta a legkiválóbb összesített teljesítményt: 100 százalékos eredményt ért el a biztonsági segédrendszerek kategóriájában, és kiemelkedő 97 százalékot a felnőtt utasvédelmi vizsgapontban. Mindez kiválóan tükrözi azt az innovatív szemléletet, amellyel a Volvo Cars folyamatosan fejleszti új biztonsági rendszereit.

„Mindig nagy öröm számunkra, ha munkánkat elismeréssel illetik. Az XC90 testesíti meg mindazon értékeket, amit a Volvo Cars képvisel, és a mostani kitüntetés újfent igazolásául szolgál annak, hogy változatlanul piacvezetők vagyunk az aktív és passzív biztonsági rendszerek fejlesztése és alkalmazása terén. Célkitűzésünk, hogy 2020-ra nullára csökkentsük az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát. Az XC90-ben alkalmazott legújabb biztonsági és félautonóm mobilitási funkciókkal töretlen lendülettel haladunk ezen célunk felé.” – mondta Jan Ivarsson, a Volvo Cars biztonsági központjának megbízott igazgatója.

Az Euro NCAP bejelentése, amelyben elismerik az XC90 „kiemelkedő teljesítményét”, mintegy megkoronázta az előző néhány hónapot, amikor az XC90 számtalan egyéb, nagy jelentőségű díjban és elismerésben részesült. Hogy csak néhányat említsünk, az új szabadidőjármű elnyerte a Motor Trend című kiadvány ‘Év Autója’ díját, megválasztották Észak-Amerika legjobb szabadidőjárművének (North American Truck of the Year), valamint megnyerte a brit Auto Express ‘Év Autója’ szavazását.

Az XC90 eladásai továbbra is meghaladják a típus gyártási kapacitását; hallatlan népszerűségével a modell hatalmas mértékben járult hozzá a svéd prémium autógyártó átalakulási folyamatához. 2015-ben a márka eladásai minden eddiginél magasabbra szárnyalva meghaladták az 503 000 darabot.