AutóAddikt Magazin A Lexus maradt a Davis-kupa hivatalos autós partnere 2022-ben is

A Lexus maradt a Davis-kupa hivatalos autós partnere 2022-ben is

A férfiteniszcsapat világbajnoki versenyéhez ismét a japán prémiummárkája biztosítja a járműveket.

Hivatalosan is bejelentették, hogy a Davis-kupa több európai városban megrendezésre kerülő 2022-es döntőjének (Davis Cup by Rakuten Finals 2022) hivatalos autószállító partnere ismét a Lexus. A verseny szeptember 13. és 18. között a Bolognában, Glasgow-ban, Hamburgban és Valenciában rendezett csoportkörrel kezdődik, a döntővel záródó kieséses szakaszt pedig a spanyolországi Malagában rendezik meg november 22. és 27. között. A Davis-kupa hivatalos autógyártójaként a bajnokság ideje alatt a Lexus felel majd a 16 résztvevő nemzet játékosainak és csapatainak hivatalos szállításáért a teniszfalukba.

Először az új Davis-kupa formátum első évében, 2019-ben lett a Lexus a verseny hivatalos autószállító partnere, 2021-ben pedig egy évvel meghosszabbították a szerződését, miután a 2020-as eseményt a Covid-19 világjárvány miatt törölték.

A Lexus és a Davis-kupa közötti hiteles kapcsolat annak köszönhető, hogy a vásárlók és a rajongók egyaránt törekednek a luxusra és felejthetetlen élményekre. Idén a japán márka a „Lexus Electrified”-ra, azaz a fenntarthatósági víziójára helyezi a hangsúlyt, így nem csoda, hogy a teniszmérkőzések helyszínein csupa elektrifikált hajtásláncú (öntöltő és konnektoros hibrid, valamint tisztán elektromos) modell, az RX 500h, az NX 450h+, a RZ 450e és az UX 250h kerül majd rivaldafénybe. Az újgenerációs, teljesítményre hangolt, turbómotoros öntöltő hibrid hajtáslánccal szerelt Lexus RX 500h a spanyolországi és olaszországi mérkőzéseken szerepel majd, a németországi és az angliai találkozókon pedig a dedikáltan villanyautónak készült, tisztán elektromos, Lexus RZ 450e-vel lehet majd találkozni.

Az 1900-ban alapított Davis-kupa a sportág legnagyobb éves világbajnokságává nőtte ki magát, 2021-ben 142 nemzet nevezett be. A 16 csoportkörben szereplő csapat négy csoportra osztva, körmérkőzéses rendszerben méri össze tudását, egy találkozón két egyes és egy páros mérkőzésre kerül sor, amelyek két nyert szettig tartanak. A csoportok első két helyezettje jut be a negyeddöntőkbe. A döntő (Finals) idén új formátum szerint kerül megrendezésre, ami azt jelenti, hogy kilenchetes szünetet fognak tartani a csoportmérkőzések és az egyenes kieséses szakasz között.

Az 1900-ban alapított Davis-kupa a férfiak teniszvilágkupája és egyben a sportág legnagyobb éves csapatversenye. Idén a döntőbe 16 csapat jutott be, ami úgy jött össze, hogy a selejtezők 12 győzteséhez – Argentína, Ausztrália, Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Kazahsztán, Dél-Korea, Hollandia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Államok – csatlakozott Horvátország (2021 második helyezettje), Szerbia (2021-es elődöntős) és a két szabadkártyás nemzet, Kanada és Nagy-Britannia.

2021 bajnokaként az Orosz Teniszszövetség automatikusan bejutott volna a 2022-es döntőbe, de miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, a szövetséget további értesítésig kizárták minden nemzetközi csapatversenyből.

A Lexus nagykövete, a 34 éves Roberto Bautista Agut természetesen szülőföldjét, Spanyolországot képviseli a rangos megmérettetésen. A világranglistán jelenleg a 21. helyen álló játékos az első csoportkörben, szeptember 14-én Valenciában szoros csatában, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5) arányban győzte le a szerb Miomir Kecmanovicot.

„A Davis-kupa a világ egyik legikonikusabb sportversenye, amelynek egyedi formátuma több európai városban is zajlik. A profi sport, és különösen a tenisz, remek lehetőség arra, hogy egy fedél alá hozzuk az élsportolókat és a szurkolókat, akikben az a közös, hogy azt a luxust keresik, ami személyesen nekik és a szenvedélyeiknek szól. A Lexus mint márka osztozik a tehetség, a páratlan luxus és a kihagyhatatlan élmények iránti hihetetlen elkötelezettségükben.” – mondta Pascal Ruch, a Lexus Európáért felelős alelnöke.

Nagy luxus, hogy ismét számíthatunk a Lexusra a harmadszorra megrendezett Finals szakaszban. Az idei eseményt négy országban, több helyszínes formában rendezik meg, így a Lexusnak lehetősége nyílik demonstrálni hatalmas irányítási és szolgáltatási kapacitását. Bízunk benne, hogy a múlthoz hasonlóan a világ legjobb játékosai és csapatai idén is el lesznek ragadtatva a Lexus versenyen nyújtott teljesítményétől” – tette hozzá David Ferrer, a Davis-kupa döntő versenyigazgatója.