AutóAddikt Magazin A MINI dizájnstúdiója Constantin Prozorov közreműködésével álmodta valóra az új modellcsalád premierjének...

A MINI dizájnstúdiója Constantin Prozorov közreműködésével álmodta valóra az új modellcsalád premierjének inspiráló képi világát

A MINI dizájnstúdiója a feltörekvő kollázsművész, Constantin Prozorov közreműködésével alkotta meg az új modellcsalád premierjének magával ragadó képi világát, amely így a művész egyedi stílusa mentén értelmezi újra a brit prémiumgyártó digitális megjelenését. Constantin Prozorov, aki összetéveszthetetlen látásmódjának és lélegzetelállító képkompozícióinak köszönhetően a divatszakmában egy csapásra nevet szerzett magának, a MINI számára három egyedülálló kollázst készített el, fantasztikus illusztrációk és animációk részeként helyezve a középpontba a márka jövőbeni modelljeit.

A MINI dizájnstúdiója a művészet és a divat világának összefonódásából merít ihletet és kreatív lendületet. Miközben olyan luxus divatmárkák számára is készített már digitális képi világokat, mint a Louis Vuitton, a Gucci és a Moncler, Constantin Prozorov számára ez volt az első alkalom, hogy autóipari márkával dolgozott együtt. A művész modern, avantgárd esztétikai kollázsairól ismert, amelyekkel – akárcsak e művészeti forma klasszikus gyökerei – új életet lehel a meglévő anyagokba. A MINI számára készített kollázsokhoz azokat a háttérmotívumokat használta fel, amelyek előtt a márka újdonságait a legkülönfélébb prezentációk részeként mutatják be. Constantin Prozorov a digitális technológia segítségével újként komponálta meg a MINI formatervezőinek grafikáit, majd kiegészítette azokkal a fantasztikus motívumokkal és virágos elemekkel, amelyek jellegzetessé teszik munkáit.

„Constantin Prozorov művészi stílusa inspiráló nézőpontból mutatja be a MINI új modellcsaládjának formanyelvét” – mondta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Egyedi és játékos, tele pozitív energiával” – tette hozzá. A MINI dizájnstúdiója és a kollázsművész több mint egy éven át dolgozott együtt a három nagyvárosi álomvilág megalkotásán, amelyek szemet gyönyörködtető művészi stílusban egyesítik a szürreális elemeket a MINI modellekkel és a hozzájuk társított környezetekkel. Van olyan kollázs, amelyik kétszáz szintből építkezik és statikus képként, illetve animált klip formájában is megtekinthető.

Mindegyik kollázst egységesítő stíluselemek szövik át, amelyek így triptichont alkotnak: a tisztán elektromos meghajtású, új MINI Cooper színesen tornyosuló háztetőitől kezdve, a tisztán elektromos meghajtású, új MINI Countryman piknikhangulatú, vízben gazdag tájképein át, egészen a tisztán elektromos meghajtású, új MINI Aceman fényes nagyvárosi környezetéig. Egyes részletek csak igazán közelről nézve tárulnak fel a rajongók előtt: a MINI Cooper kollázsában művészi játékként megjelenő Spike, a MINI Countryman útját keresztező delfin, vagy a MINI Aceman kollázsát díszítő játékkártya.

Constantin Prozorov kifinomult módon tekint a divatra, így a MINI új modellcsaládjának újrahasznosított textíliákból készített utastéri felületei kiváltképp lenyűgözték. Kollázsmunkáiban rendre visszaköszönnek absztrahált, túlméretezett elemként. A művész a MINI jellegzetes stílusjegyei közül is beemelt párat munkáiba, a popkultúra és a kortárs művészetek ismert motívumaival társítva. A merőben új perspektíva arra ösztönzi a márka rajongóit, hogy tekintsenek a megszokott határokon túlra és éljenek a művészetek, illetve a dizájn által felkínált széleskörű lehetőségekkel.

A MINI formatervezői szerint a Constantin Prozorov oldalán folytatott művészi eszmecsere még számukra is új perspektívákat nyitott. A különböző szakterületek kreatív elméivel folytatott beszélgetés mindig is az egyik legfontosabb inspirációforrás volt a MINI dizájnstúdiója számára, amely a 2023-as Müncheni Nemzetközi Autószalonon mutatja be legújabb együttműködésének gyümölcsét.