AutóAddikt Hírek A Renault Megane és Kadjar modellek megkapták az európai média díját

A Renault Megane és Kadjar modellek megkapták az európai média díját

Az új Renault Megane nyerte a 2016-os Arany Kormánykerék (Goldene Lenkrad) díjat, a kis és kompakt autók kategóriájában.

renault-megane-kadjar-arany-kormanykerek-dij-2016-autoaddikt

Az Axel Springer Verlag kiadó 21 európai szakmai kiadványa szavazza meg a díjat. A magazinok között olyan neves címek találhatóak meg, mint az Auto Express (Egyesült Királyság), Auto Plus (Franciaország) vagy az Auto Bild (Németország).

Az új Megane emellett a skót Év Autója 2016 szavazáson a Legjobb Családi Autó díjat, a Renault KADJAR pedig a Legjobb Crossover címet hozta el.

„Nagyon nagy örömmel vesszük át az új Megane által elnyert Arany Kormánykerék díjat” – mondta Stefan Müller, a Renault kereskedelmi eredményekért felelős vezetője, a Berlinben tartott ünnepélyes díjátadón. „A Renault jelenleg Európa legfiatalabb termékpalettájával van jelen a piacon és az új Megane a választék egyik sarokköve. A legutolsó generációs modellek nem csak eleganciájukkal, és az érzelmekre ható formáikkal hódítanak, de a bennük található megannyi innováció is roppant népszerű. Az Arany Kormánykerék rangos nemzetközi díj és ilyen módon nagy elismerése a munkánknak és a Megane piaci sikerének.”

Az Arany Kormánykerék díjat 21 európai autós szakújság olvasói és iparági szakértők közösen ítélik oda, ez utóbbiak az autókat alapos teszteknek is alávetik az ítéletük meghozatala előtt. A Megane negyedik generációja különösen sok méltatást kapott dinamikus formavilágát, és a felsőbb kategóriákra jellemző gazdag technológiai felszereltségét illetően.

Az Arany Kormánykerék díjat 1976 óta osztja ki a zsűri és a Renault 11 alkalommal nyerte el azt, így a legsikeresebb díjazottak között van. A márka többek között a Scenic(2009) és a Clio 4 (2012) modellekkel nyűgözte le az ítészeket.

Az új Renault Megane ugyanakkor a Legjobb Családi Autó kategóriában is győzedelmeskedni tudott, a Skót Év Autója díjkiosztón, ahol a stílusos megjelenés és a megannyi vezetéstámogató rendszer vitte sikerre a modellt. A Legjobb Crossover kategóriában a Renault Kadjar bizonyult nyerőnek, a kecses forma, a kényelem és az utastér miatt.

„Lenyűgöző termékpaletta: ez az, ami a Renault-t ismét erős pozícióba lendítette Skóciában” – jegyezte meg Stephen Park, a Skót Autós-Motoros szakújságírók Egyesületének Elnöke. „A crossoverek kategóriájában a verseny különösen kiélezett volt, de a Renault Kadjar magabiztosan vette az akadályokat. Szemre is megnyerő, kiválóan felszerelt a teljes választék, és megfelelő helykínálattal rendelkezik ahhoz, hogy megbirkózzon az ezt a kategóriát leginkább jellemző kihívásokkal.”