AutóAddikt Hírek A Toyota Mirai lett 2016 Globális Zöld Autója

A Toyota Mirai lett 2016 Globális Zöld Autója

A Toyota Mirai-t kiáltották ki a 2016. év Globális Zöld Autójának (2016 World Green Car of the Year) a New York-i Autószalonon megtartott sajtótájékoztatón. Az elismerést a világ 23 országát képviselő 73 autós szakújságíróból álló zsűri ítélte oda.

toyota-mirai-2016-zold-autoaddikt-1

A Toyota Mirai egyike volt annak a nyolc új modellnek, amelyeket a címre jelöltek. A világ minden részéből érkezett nevezések közül végül három döntős maradt, köztük az új generációs Toyota Prius és a forradalmi Toyota Mirai.

Karl Schlicht, a Toyota Motor Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke így kommentálta a Mirai elismerését: „A hybrid technológia elismert, vezető szakértőiként rendkívüli megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen tekintélyes díjban részesülhettünk. Ez a kitüntetés egyértelműen elismeri a Toyota üzemanyagcella iránti, hosszú távú elkötelezettségét. A technológia olyan meggyőző, biztonságos és releváns mobilitási megoldást kínál, amely a legígéretesebb lehet a tökéletes ECO-autó megvalósítását célzó erőfeszítések közül.”

Az automobilizmus elkövetkező 100 évére készülve a Toyota egy olyan gépkocsi kifejlesztését vitte véghez, amely merőben új, egyedülálló piaci értéket képvisel. A működése során kizárólag vízpárát kibocsátó Mirai úttörő jelentőségű gépjármű, amely nagyban hozzájárul a hidrogén energia alapú társadalom kialakításához. A Mirai nem csupán fejlett üzemanyagcellás technológiát és környezetvédelmi teljesítményt kínál, de egyben élvezetesen is vezethető; futurisztikus formaterve azonnal felismerhetővé teszi, emellett halk és kényelmes utazást kínál.

toyota-mirai-2016-zold-autoaddikt-2

Az Európában 2015 szeptemberében bevezetett Toyota Mirai már megvásárolható vagy lízingelhető a brit, német és dán piacokon. A modell kereskedelmi forgalmazása hamarosan kezdetét veszi Belgiumban, Hollandiában, Norvégiában és Svédországban. Ezzel hétre nő azon európai országok száma, ahol az ügyfelek elérhetik az Egyesült Államokban és Japánban szintén forgalmazott Toyota Mirait modellt.