AutóAddikt Hírek Átadásra került az első Lada Magyarországon

Átadásra került az első Lada Magyarországon

Ahogyan azt már korábban is olvashatták az Autóaddikt hasábjain, az első magyarországi Lada egy üres szalonból a nyitás napján talált gazdára. A debreceni Ujhelyi adott el egy Lada 4×4 Classicot, amit egy gáláns úriember, Szabó György vásárolt ajándékba a kedvesének, Fazekas Katának, aki jelenleg egy régi Lada Niva tulajdonosa. Az autót meglepetésnek szánta az úr, hogy bizonyítsa szerelmét és kényelmesebbé tegye szíve választottja életét. A hab a tortán, hogy az átadás napja egyben a pár második évfordulója is volt.

lada-4x4-atadas-magyarorszag-autoaddikt-1

A történet azzal kezdődött, hogy az említett gáláns úriember, az újkori Lada értékesítésének első napján elindult a hozzá legközelebb eső márkakereskedésbe. Besétált Debrecenben a Lada Ujhelyi üres szalonjába és látatlanban megvásárolt egy Lada 4×4 Classicot. Az autót meglepetésnek szánta, kedvese aggastyán korú, régi Nivája megérett a cserére. A pár mindkét tagja a mezőgazdaságban dolgozik, ott is találkoztak, pont ma két éve. Racka juhtenyésztéssel foglalkoznak, így Szabó úr az átadásra beígért egy bográcsos juhpörköltet is. (Ami parádésan sikerült, egy csepp sem maradt belőle.)

Eljött a nagy nap, a kedves még mindig nem tudott semmiről, az átadásra is valamilyen álindokkal csalta el hős lovag. És mi történt? Volt nagy meglepődés, boldogság és örömkönnyek, kipirult arcok és szerelem, piros szíves lufik és juhpörkölt és persze a gyönyörű, csillogó zöld Lada 4×4 Classic.

Az importőr üdvözölte a párt, az ilyenkor szokásos ajándékok mellett egy emlékkártyát is kapott a boldog leányzó, miszerint ez a legelső Európában eladott EURO6 motorral szerelt autó. Ez majd biztos jól fog jönni az eladásnál, már ha bármikor is sor fog kerülni erre. Mert hát a Lada az Lada. Ez pedig különösen.

Előző cikkHavas utakon teszteli önjáró autóit a Ford
Következő cikkA Volvo XC90 rangos EURO NCAP elismerést kapott