AutóAddikt Hírek Az év abszolút győztese a Toyota C-HR a britek szerint

Az év abszolút győztese a Toyota C-HR a britek szerint

A brit autóvásárlók első számú és legfontosabb tanácsadó oldala, a Parkers.co.uk megválasztotta az idei év legfontosabb újdonságait. Az abszolút győztes a Toyota új modellgenerációjának első képviselője, a C-HR lett.

Évente több mint 24 millió online olvasó fordul tanácsért, tapasztalatokért, tényekért vagy benyomásokért a Parkers.co.uk internetes oldalhoz, az autóvásárlók első számú nagy-britanniai információforrásához.

Mint annyi más kiadvány, a Parkers is összeállítja a maga Év Autója listáját, ám ezt nem kategóriánként, hanem a potenciális vásárlók életének különböző fázisaihoz igazítva teszi. Így megválasztják a legjobb első autót, a napimádók ideális választását, a legbiztonságosabb használt járművet és így tovább.

Összesen 16 egyéni kategóriában hirdetnek győztest, valamint megválasztják az év abszolút legjobb újdonságát is. Ez utóbbi idén – egyben a kisméretű családi autó kategória győztese – a Toyota C-HR lett.

„Örömünkre szolgált, hogy az idei, rendkívül erős mezőnyben egy olyan érdekfeszítő modellt hirdethettünk győztesnek, mint a Toyota CH-R. A C-HR tökéletes példája annak, hogyan lehet egy maradéktalanul funkcionális családi autót izgalmas részletekkel, átgondolt megoldásokkal és intelligens formavilággal úgy megfűszerezni, hogy az túlzás nélkül új fejezetet nyisson a piacon” – indokolta a végső döntést a Parkers szerkesztője, Keith Adams.

„A szerkesztőség minden tagja imádta a kis Toyota vezethetőségét, és a jelek szerint ezzel nem voltunk egyedül: a fiatal vásárlók, akik éveken át messziről elkerülték a Toyota márkakereskedéseit, egyre nagyobb figyelmet szentelnek a márkának.”

A Toyota C-HR, amely hibrid hajtásláncának takarékosságával, utasterének kiváló minőségével és az általa kínált vezetési élménnyel nagyon is meglepte a szerkesztőket, rangos ellenfeleket utasított maga mögé a küzdelemben. A kisméretű családi autók mezőnyében a Škoda Fabia kombi és a Volkswagen Golf végzett mögötte a dobogón, míg az abszolút első helyért olyan, nagy presztízsű modellekkel szemben állt helyt, mint a Škoda Kodiaq (legjobb hétszemélyes autó), a SEAT Ibiza (legjobb első autó) vagy éppen a BMW 5 Touring (legjobb nagy családi autó). A végső győzelmet az indoklás szerint élvezetes vezethetőségével, futurisztikus, mégis praktikus megjelenésével, kedvező költségű motorválasztékával és hosszú garanciális időtartamával vívta ki a C-HR.

A Toyota két további típusa is dobogós helyezést ért el a megmérettetésen: a Legjobb adrenalin-fokozó autók között a brutális Ford Focus RS és a luxuskategóriás McLaren 570S mellett jutott éremhez a Toyota GT86, míg a Toyota Prius két akkumulátoros villanyautóval, a Renault Zoéval és a Volkswagen Golf GTE-vel osztozott a Legkiválóbb öko-autónak járó elismerésen.