AutóAddikt Újdonságok Az új Fiat 500X már előrendelhető Magyarországon is

Az új Fiat 500X már előrendelhető Magyarországon is

Az őszi Párizsi Autószalonon megtartott világpremierjét követően, 2015. január 12-től már a hazai márkakereskedésekben is előrendelhető az új Fiat 500X.

fiat_500x_autoaddikt

A Fiat formatervezői központjában megálmodott új 500X, az 500-as összetéveszthetetlenül legendás formavilágának új dimenzióját tárja fel, amelyben az ikonikus stílus a modern crossover koncepciójával találkozik, kiegészülve tekintélyes terepképességekkel.

Az erős személyiségű, határozottan olasz formavilágú újdonság jellegzetessége az a rugalmasság, racionalitás és minőség, amely kompakt méreteiben, tágas belső terében és a prémium anyaghasználatban gyökerezik, nem is szólva a biztonságot, kényelmet és szórakozást szolgáló, legkifinomultabb technológiákról.

Kétféle kivetelben elérhető: „City-look” a jellegzetes, elegáns stíluselemekkel felvértezett 500X a fiatal, dinamikus városlakó közönség szívéhez ismeri a legrövidebb utat, míg az „Off-road look” változat határozottan inkább terepképes megjelenésű és felszereltségű, azoknak ideális választás, akik szeretik a szabadidős, szabadtéri programokat, ám nem kívánnak lemondani a Fiat 500 utánozhatatlan stílusáról.

A bevezetéskor a motorok kínálata a következő erőforrásokból áll: 140 lóerős 1.4 Turbo MultiAir II (elsőkerékhajtás, 6 fokozatú kézi kapcsolású sebességváltó), a 110 lóerős, 1,6 literes „E-torQ” (ötfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerékhajtással), a 120 lóerős 1.6 MultiJet II (6 fokozatú kézi kapcsolású sebességváltó, elsőkerékhajtás) és a 140 lóerős 2.0 MultiJet II (6 fokozatú manuális vagy 9 fokozatú automata sebességváltó, összkerékhajtás).

Az 500X crossover az első Fiat modell, amely kilencfokozatú automata sebességváltót kínál és elérhető két- és összkerékhajtású kivitelben egyaránt.

Az 500X bevezetési fázisához egy exkluzív „Opening Edition” változat is társul. Ez a korlátozott példányszámban értékesítésre kerülő modell kizárólag az autót az elsők között megrendelő ügyfelek számára elérhető. A magyarországi piacon a csúcskivitelű 500X modellen alapuló „Opening Edition” változat 2.0 MultiJet II dízel motorral, 4×4 hajtással és az új kilenc fokozatú automata váltóval érhető el   exkluzív három rétegű fényezéssel Amore vörös színben. A prémium felszereltségű válozat 8 240 000 forint, amely egyedi megjelenést és gazdag felszereltséget kínál, a speciális fényezéstől a navigációs csomagig (a 6,5 colos érintőképernyővel kombánált Uconnet navigációs rendszer USB csatlakozóval), a kéttónusú vörös és fekete bőr belsőtől a láthatósági csomagig (eső és sötétedésérzékelővel, elektromosan behajtható külső tükrökkel), a kormányról vezérelhető sebességváltótól az exkluzív „Opening Edition” emblémáig.