AutóAddikt Újdonságok Bemutatkozott a teljesen elektromos hajtású Subaru Solterra

Bemutatkozott a teljesen elektromos hajtású Subaru Solterra

A Subaru Corporation bemutatta az új, teljes egészében elektromos meghajtású modelljét, a Solterra-t

A Solterra – a márka első, világszerte bevezetésre kerülő elektromos járműve – fejlesztése során a Subaru arra törekedett, hogy felülmúlja a vásárlók elektromos autókkal szemben támasztott elvárásait, és olyan praktikus járművet tervezzen, amelyet a vásárlok nyugodt szívvel és magabiztosan választhatnak, hiszen ez a jármű lesz a Subaru jövőbeni elektromos autóinak sarokköve. Mindemellett a Subarunak az is célja volt, hogy olyan SUV-t alkosson, amelyet a meglévő Subaru vásárlók is valódi Subarunak érezhetnek.

Az elektromos meghajtás által kínált új értékekkel, és a Subaru évek óta követett “enjoyment and peace of mind” (élvezet és nyugalom) filozófiájával összhangban a SOLTERRA egy autentikus SUV környezettudatos formában, ami ugyanazzal a magabiztossággal vezethető, mint a többi Subaru SUV.

Külső és belső

  • ・  Az egybefüggően kialakított hatszögletű maszk fejezi ki az elektromos meghajtás energia-hatékonyságát. Az ebből a hatszögletű formából kiinduló vízszintes tengelyű karosszériavonalak és abelülről kidomborodó dinamikus sárvédők hangsúlyozzák az SUV erőteljességét.
  • ・  Az alacsony műszerfal és – Subaruk esetén most először – az erre ráhelyezett, kormánykerék felett látható műszerek a belső tér tágas kialakítását tették lehetővé.

e-SUBARU Global Platform

  • ・  A széles körben elismert és jól bevált Subaru Global Platform fejlesztése során felhalmozódotttudásunkat és tapasztalatainkat felhasználva az e-Subaru Global Platformot a Toyota Motor Corporation- nel közösen, kifejezetten különféle elektromos járművekhez használható padlólemezként fejlesztettük ki.
    Az e-Subaru Global Platform kiváló vezetési dinamikával olyan vezetési élményt tesz lehetővé, amely kiváló stabilitást biztosít, és a kezelhetőség lineárisan reagál a vezető kormánymozdulataira.
  • ・  A padló alatt elhelyezett nagy kapacitású akkumulátor-csomagok a jármű szerkezetének szerves részét képezik, ez alacsony súlypontot, valamint nagy karosszéria-szilárdságot és merevséget biztosít.Menettulajdonságok/AWD rendszer
  • ・  A SOLTERRA egy teljesen új hajtáslánccal van felszerelve, amelyben az első és hátsó kerekeket különállóelektromotorok mozgatják. Kihasználva a SUBARU által sok éven át felhalmozott, mind a négy kerék precíz vezérlésében szerepet játszó AWD technológiában rejlő szakértelmét, az elektromos motorok agilis reakcióját, valamint az első és a hátsó kerekek közötti rugalmas hajtóerő-elosztást, a SOLTERRA teljes mértékben kihasználja a négy kerék tapadását, ezzel magabiztos és nyugodt vezetést kínálva.
  • ・  A többi SUBARU SUV modellhez hasonlóan a SOLTERRA is rendelkezik az összkerékhajtást vezérlő X-MODE rendszerrel, ami növeli a biztonságérzetet földutakon és kedvezőtlen útviszonyok mellett. Az új Grip Control funkció stabilizálja a járművet, és lehetővé teszi az egyenletes sebességgel történő haladást még egyenetlen utakon is, ezáltal tovább növelve a jármű képességeit.Biztonság
  • ・  Az egyes karosszériaelemek vázszerkezetének kialakítása és az anyagszilárdság optimalizálása lehetővéteszi, hogy a SOLTERRA tömege alacsonyabb maradhasson úgy, hogy ezzel egyidejűleg mégis kiválóütközésbiztonsággal rendelkezzen.
  • ・  Ütközés esetén az ütközési energiát a terhelést több karosszériaelemnek átadó szerkezet hatékonyannyeli el. Ez nemcsak a jármű utasait védi, hanem megóvja az elektromos rendszer nagyfeszültségű alkotóelemeit is.További információért látogasson el a következő honlapra:www.subaru.hu/solterraA SOLTERRA fontos szerepelt tölt be a Subarunál, amit a vállalat “delivering happiness to all” (boldogságot biztosítani mindenkinek) mottója fejez ki, és aminek az a fő üzenete, hogy szembe kell nézni a globális felmelegedés és az éghajlatváltozás kihívásaival annak érdekében, hogy a jövőben is mosolyt csalhassunk mindenki arcára.A járművet egy 2019-ben kötött üzleti és pénzügyi partnerség keretében a Toyota és a Subaru közösen fejlesztette ki. A két vállalat „Let’s make ever-better cars together” (Készítsünk együtt egyre jobb autókat) szlogen alatt egyesítette azokat a technológiákat és ismereteket, amelyeknek mindketten tapasztalt szakértői, és a két vállalat mérnökei baráti rivalizálást folytatva közösen fejlesztették ki az új járművet.A SOLTERRA 2022 közepétől kerül piaci bevezetésre Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és Kínában.
Előző cikkA GEFCO lesz a Citroën innovatív AMI – 100% Electric modelljének logisztikai partnere
Következő cikkJelenleg nincs a vadonatúj Toyota Tundránál belevalóbb pickup a piacon?