AutóAddikt Hírek Egyre több BMW i partner Magyarországon

Egyre több BMW i partner Magyarországon

Közel egy éve, 2014 novemberében indult el a BMW i almárka értékesítése Magyarországon.

budapest-motors-bmw-i-autoaddikt

A világszerte is kiemelkedően sikeres BMW i modellek hamar népszerűek lettek a magyar piacon is. Az elmúlt 11 hónapban közel 50 db BMW i modellt adtak át magyar ügyfeleknek is, mely kiválóan jelzi, hogy a hosszú távú fenntarthatóság a hazai vásárlók számára is egyre fontosabb érv az autóvásárlás során.

A BMW i modellek iránti vásárlói érdeklődés és igény még hatékonyabb kiszolgálása érdekében 2015. október végén a Budapest Motors Kft. is csatlakozik a hivatalos BMW i partnerek sorába, így immár a főváros két pontján válik elérhetővé a BMW i almárka.

„A magyar piacon is egyre magasabb igény mutatkozik az elektromos és plug-in-hibrid autók iránt. Az elmúlt 1 év igazolta az elvárásainkat, a BMW i hazai sikerei összhangban állnak a globális térnyeréssel, így számunkra hamar egyértelművé vált, hogy a BMW i értékesítési pontjainak számát bővíteni szeretnénk. A Budapest Motors Kft. régóta partnerünk. A márkakereskedés teljes körű megújítása elhivatottságot, valamint a csapatuk hozzáállását is kiválóan mutatja. Úgy gondoljuk, hogy a megújult bemutatóterem az ügyfelek számára vonzó és értékes környezetet ad, ahol megismerhetik a BMW teljes palettáját, a BMW M modellektől egészen a BMW i jövőbemutató kínálatáig. Ma Magyarországon az első autó, amely zöld rendszámot visel, egy BMW i3-as. Számunkra ez az egyik első látható jele a környezettudatosságnak és a vállalat számára oly fontos, hosszú távú fenntarthatóságnak. A BMW Group Magyarország aktív szerepet kíván betölteni az elektromos mobilitás magyarországi elterjedésében” – mondta el Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A BMW i almárka így már két értékesítési partnert számlál Magyarországon, a tavaly indult Wallis Motor Duna Kft. Pesten, a Budapest Motors Kft. Budán kínálja a márka innovatív modellgenerációját. A fenti egységek mellett Budaörsön, Győrött, Pécsett, Szegeden és Debrecenben is találhatóak hivatalos BMW i szervizpartnerek, az ügyfelek lehető leghatékonyabb kiszolgálása érdekében.

A Budapest Motors Kft. 2006 szeptemberében nyitotta meg kapuit és azóta is dinamikusan fejlődik. Az idei év során kb. 600 db jármű értékesítésével számolnak. A nemrég teljesen megújult, kurrens BMW arculati elemeket felvonultató beruházás meghaladta a 800 000,- eurót, így a korábbi 500 négyzetméterről 720-ra bővült a bemutató tér. A BMW i modellek egy külön az erre a célra kialakított 350 négyzetméteres területen kapnak majd helyet. A szalon két szintjén 15 db autót tudnak színvonalasan bemutatni, a galérián rendezik be a BMW i valamint a BMW M modellek különleges hangulatot árasztó egységeit. A beruházás alkalmával az ország egyik legnagyobb BMW kereskedése jött létre. A létesítmény további 250 négyzetméternyi belső iroda-blokkal bővült, mely lehetőséget biztosít speciális értékesítési igények maximális kiszolgálására is.

Az épületegyüttes teljes tároló kapacitása 400 db autó, mely 7 szinten rendezhető el.  A BMW, BMW i és BMW M modellek mellett, MINI bemutatóterem, Premium Selection használt autó részleg, mélygarázs és további 3 szinten gépkocsi-tároló területek találhatóak a lenyűgöző létesítményben.

250 négyzetméteres direkt munkafelvételi zónát alakítottak ki, a gyorsabb, átfogóbb és még színvonalasabb gépkocsi javítási folyamatok elvégzése érdekében.

Megújult a második emeleten, önálló bejárattal is rendelkező MINI bemutatóterem, ahol dedikált MINI értékesítői csapat kezdte meg működését. A MINI szalonban 5 db autó egyidejű kiállítására van lehetőség, ezzel a brit prémium márka legfrissebb újdonságait is kényelmes körülmények között lehet bemutatni.

A BMW i almárka kisebb, mindennapi közlekedésre kialakított városi prémium autója, a BMW i3 alapáron 11 830 000 forinttól érhető el.  Az i3 kétféle verzióban választható, amelyből a teljesen elektromos kiadás 130-160 kilométer hatótávra képes a használat intenzitásának függvényében, míg a hatótáv-növelő megoldással (Range Extender) bővített verzió már összességében 300 kilométer megtételére alkalmas. A márka hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtású sportautója, az i8 alapáron 43 594 000 forinttól érhető el a hazai vásárlók számára.