AutóAddikt Újdonságok Elektromos, előremutató, elbűvölő: az új MINI Cooper E Classic Trim felszereltségi szinttel

Elektromos, előremutató, elbűvölő: az új MINI Cooper E Classic Trim felszereltségi szinttel

A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper modern, környezetbarát hajtáslánc-technológiával váltja valóra a márkára jellemző vezetési élményt. Ahogyan a MINI új modellcsaládjának összes tagja, úgy a MINI Cooper E is négyféle felszereltségi szinttel érhető el. A Classic Trim kifejező karosszériafényezési árnyalatokat és látványos kontraszttetőket kínál. A háromajtós MINI ikonikus, letisztult formanyelve kiváltképp a Sunny Side Yellow karosszériafényezési árnyalatban tűnik ki a tömegből, fehér színű kontraszttetővel és külső visszapillantó-házakkal.

Ezen a felszereltségi szinten a műszerfalat fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületek borítják, amelyek a műbőrből készült, prémium minőségű Vescin üléshuzattal stílusos kontrasztot alkotnak. A tyúklábmintás, perforált kárpit szürke és fekete színben egyaránt elérhető.

„A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper E modellel nagyszerű belépőt kínálunk a MINI új modellcsaládjába. 184 lóerős teljesítménye izgalmas agilitást és kockázatmentes gyorsulást ígér” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Érzelmekben gazdag vezetési élmény és gyors járműtöltés

A sportos kormánymű közvetlensége maximális élményt varázsol az utastérbe. A hosszabb tengelytávolság és a szélesebb nyomtávok még extrém vezetési körülmények közepette is optimális menetdinamikát garantálnak, miközben a márkára jellemző gokartos vezethetőséget az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása maximalizálja.

40,7 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátorának köszönhetően a MINI Cooper E (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 13,8 – 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) egyetlen feltöltéssel 305 kilométer megtételére képes, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint.

A modellhez elérhető legmagasabb, akár 75 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel a MINI Cooper E energiatároló egységének töltöttségi szintje 28 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető.

Az elektromos motor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményéhez 290 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amelyekkel a modell 7,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Összetéveszthetetlen karosszéria nagyvárosi adottságokkal

A MINI Cooper E jármű-sziluettjét a brit prémiummárka modelljeinek hamisítatlan karosszériaarányai formálják. A kompakt méretek könnyed vezethetőséget és egyszerű parkolást garantálnak.

A modell frontrészét a nyolcszögletű hűtőrács és a kör alakú, LED-technológiás fényszórók határozzák meg. Az összetéveszthetetlen megjelenésről utóbbiak egyedi világítási módjai gondoskodnak. A MINI Cooper E alá más-más küllődizájn szerint megrajzolt, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák érhetők el, 16”, 17” és 18” méretben.

Még nagyobb kényelem és még nagyobb biztonság

Vezetés közben az aktív tempomat (Active Cruise Control) folyamatosan figyeli a jármű körüli forgalmat és képes automatikusan tartani a modell előtt haladó jármű mögött kijelölt távolságot. A sűrű forgalom esetlegesen balesetveszélyes szituációi így idejekorán észlelhetők. A parkolóasszisztens (Parking Assistant) automatikusan felismeri a potenciális parkolóhelyeket és egy gombnyomásra képes átvállalni az automatizált parkolás feladatát.