AutóAddikt Bemutatók Alfa Romeo Élménynap keretein belül mutatkozott be az új, 510 lóerős Alfa Romeo Stelvio...

Élménynap keretein belül mutatkozott be az új, 510 lóerős Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio magyarországi bemutatkozása alkalmából élménynapot rendezett a Drivingcamp vezetéstechnikai központjában a Fiat Chrysler Automobiles Central&Eastern Europe (FCA CEE) Kft.

Az eseményen mi is jelen voltunk, s megtekintettük az Alfa Romeo által felvonultatott valamennyi aktuális modellt. Az 510 lóerős Stelvio Quadrifoglio és a Giulia Quadrifoglio mellett a média képviselői kipróbálhatták a márka modern legendáját, az Alfa 4C-t, amely kupé és Spider kivitelben testesíti meg az Alfa Romeo DNS-ében rejlő sportos karaktert. A rendezvényen résztvevő Alfa Romeo-k együttesen ötezer lóereje szaggatta az aszfaltot.

A Stelvio Quadrifoglio a legendás német versenypályán, a Nürburgringen már bizonyította képességeit. A Ferrari technológiai és fejlesztési szakértelmére támaszkodva megépített alumínium szerkezetű, 2,9 literes, V6-os biturbo benzinmotorral az Alfa Romeo szabadidőautója 7 perc 51,7 másodperc alatt teljesítette a Nordschleife 20 832 méteres körét. Ezzel az eredményével az óránként 283 kilométeres végsebességű, nulláról százra 3,8 másodperc alatt gyorsuló olasz SUV kategóriarekordot állított fel és megszerezte a „világ leggyorsabb szabadidőautója” címet.

A Stelvio Quadrifoglio sikerében meghatározó szerephez jutottak az Alfa Romeo innovatív technológiai megoldásai. A V6-os biturbo 6500-as fordulatszámon jelentkező 510 lóerejét, és a 2500-5000 percenkénti fordulatszámtartományban rendelkezésre álló 600 newtonméteres maximális forgatónyomatékát, a legerősebb Stelvio, az Alfa Romeo saját fejlesztésű, AlfaTM aktív nyomatékvektor-szabályozással kombinált Q4 összkerékhajtás rendszerén keresztül szabadította a pályára.

A rekorder SUV megkapta az AlfaTM Chassis Domain Control (CDC) futóműszabályozót is, amely az elektronikus menetdinamika rendszereken keresztül minden helyzetben a lehető legtökéletesebb vezetési élményt biztosítja.

A Stelvio Quadrifoglio megrendelhető az Alfa Romeo magyarországi márkakereskedéseiben. A 28.440.000 forint bruttó listaáron kínált szabadidőautó két olyan kategóriaelsőséggel büszkélkedhet, amelyek hozzásegítik, hogy szegmense kiemelkedő menetdinamikájú modellje lehessen.

Az 1830 kilogramm menetkész tömegű SUV, a motorja egy lóerejére jutó 3,6 kilogrammal méretosztálya legjobb teljesítmény/tömeg arányú gépkocsija. Literenként 176 lóereje ugyanakkor saját kategóriája legkedvezőbb fajlagos teljesítményű modelljévé teszi.

A Stelvio Quadrifoglio szerelmesei számára az Alfa Romeo 2018-ra meglepetéssel készült. A fennállásának száznyolcadik évét ünneplő olasz autógyártó bemutatta a Stelvio Quadrifoglio „NRING”, illetve mellette a Giulia Quadrifoglio „NRING” jelzésű, 108-108 példányban gyártott változatát is.

A limitált sorozatokkal az Alfa Romeo a német Nürburgringhez fűződő kapcsolata előtt tiszteleg. Az 1927-ben megnyitott legendás versenypálya és a lombardiai cég története a kezdetektől összefonódik, a Stelvio Quadrifoglio aktuális sikerei előtt a márka számos eredményt ért el a „Zöld Pokol” néven emlegetett pályán. Az Alfa első győzelmét 1932-ben Rudolf Caracciola szerezte meg a Nordschleifén, és sort olyan hírességek folytatták, mint Tazio Nuvolari. De itt futotta 7 perc 32 másodperces rekordját az óránként 307 kilométeres sebességre képes Alfa Giulia Quadrifoglio is 2016-ban.

A Stelvio Quadrifoglio és a Giulia Quadrifoglio „NRING” jelzésű limitált sorozatának példányai exkluzív felszereltséget kaptak. A szénszálas műszerfalbetétre illesztett, sorszámozott pakett, az egyedi Circuito Grey fényezés, a gyűjtői értéket igazoló FCA Heritage hitelességi tanúsítvány egyaránt az „NRING” modellek sajátja.

Még több fotó: Autóaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS