AutóAddikt Magazin 5 csillagos eredményt ért el az új Nissan LEAF az Euro NCAP...

5 csillagos eredményt ért el az új Nissan LEAF az Euro NCAP tesztjein

Az új Nissan LEAF nagyszerű, 5 csillagos minősítést kapott az EURO NCAP független szervezettől.

A LEAF az első autó, melyet az új és szigorúbb 2018-as protokollnak megfelelően teszteltek. A 2018-as protokoll számos új tesztet is magában foglal, melyek a legfontosabb ütközési forgatókönyvekkel foglalkoznak, autók, gyalogosok és az egyre növekvő számú kerékpáros részvételének szimulációjával.

Az Euro NCAP tesztjeiben a LEAF a felnőtt utasok védelme terén 93 százalékos eredményt ért el, míg a gyermekek védelmére 86 százalékot kapott. A biztonsági besorolást több a járművel végzett teszt alapján határozzák meg, ezek a tesztek – egyszerűsített módon – a való életben előforduló olyan baleseti helyzeteket vizsgálják, melyek sérülésekkel járhatnak. Ezt a fajta magas biztonságot a magyarországi ügyfelek is nagyra értékelik, akik a pénzügyi év első három hónapjában már közel 150-en választották az új LEAFet. Mindez a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva 103%-os növekedést jelent.

Az új LEAF 5 csillagos eredménye tükrözi a járműbe épített fejlett vezetéstámogató rendszereket is. Az autó nagy számban tartalmaz olyan technológiát, mint a kamerák és radarok, melyek többek között a gyalogosok biztonságához is hozzájárulnak, illetve ezek képezik a Nissan elismert ProPILOT-rendszerének alapját is, mely biztonságosabb és magabiztosabb vezetést tesz lehetővé.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős igazgatója a következőket mondta el: „Az Euro NCAP bejelentése alátámasztja, amit mi már régen tudunk: az új Nissan LEAF kimagaslóan biztonságos, és igazi úttörő az elektromos járművek piacán. Az eredmény jól mutatja, hogy ügyfeleink maradéktalanul megbízhatnak Nissan Intelligent Mobility jövőképünkben, és jó úton haladunk, hogy átformáljuk az emberek vezetési szokásait és életmódját.”

A bejelentés előtt néhány hónappal az autó ugyancsak 5 csillagos eredmény ért el, a hasonlóan szigorú tesztekre épülő japán újautó-értékelő programban. A legmagasabb besorolás megszerzése során a LEAF az utasvédelem terén a maximális 100 pontból 94,8-at ért el. A program szervezői a Japán Földügyi, infrastrukturális, közlekedési és turizmusügyi minisztériuma és a Nemzeti járműbiztonsági és áldozatsegítő ügynökség. A bejelentéssel kapcsolatosan itt talál részletesebb információkat.
A NISSAN EURÓPAI TEVÉKENYSÉGEIRŐL

A tengerentúli gyártóvállalatok közül a Nissan rendelkezik az egyik legátfogóbb európai jelenléttel. A helyi tervező, kutató-fejlesztő, gyártási, logisztikai, valamint értékesítő és marketing szervezeteiben több mint 17 000 alkalmazottat foglalkoztat. A tavalyi évben a Nissan egyesült-királysági, spanyolországi és oroszországi gyárai több mint 660 000 járművet állítottak elő, köztük díjnyertes crossovereket, haszongépjárműveket, valamint a Nissan LEAF-et, a világ legnépszerűbb elektromos autóját. A zéró emissziós közlekedést és a halálos kimenetelű közúti balesetek számának nullára csökkentését célul kitűző Nissan a közelmúltban bemutatta „Intelligens Mobilitás” jövőképét. Ez a „360 fokos látószögű”, átfogó koncepció határozza meg a Nissan termék- és technológiafejlesztéseinek irányát, és ezen alapulnak majd azok a meghatározó jelentőségű vállalati döntések is, melyek az autókban alkalmazott hajtásrendszereket, az autók használatát, valamint a jövő társadalmába való integrációját érintik. A Nissan jó úton jár afelé, hogy a legértékesebb ázsiai márkanév legyen Európában.

Előző cikkTovább erősíti jelenlétét Kínában a BMW
Következő cikkÉlménynap keretein belül mutatkozott be az új, 510 lóerős Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio