AutóAddikt Hírek EuroNCAP: 5 csillagot kapott az új Mazda3

EuroNCAP: 5 csillagot kapott az új Mazda3

Az EuroNCAP legutóbbi tesztjén a 2019 február végén magyar piacra lépett új Mazda3 ötcsillagos értékelést ért el. Követve a 2018-as Mazda6 példáját, az új Mazda3 már a második olyan Mazda modell, mely a 2018-tól szigorított Euro NCAP keretrendszerben is maximumon teljesített.

Az új Mazda3 kitűnően teljesített mind a négy – Felnőtt Utas, Gyermek Utas, Gyalogosvédelem és Biztonsági Rendszerek kategóriában. A meggyőző eredmény három kulcstényezőnek köszönhető: a legutóbbi SKYACTIV-járműarchitektúra fejlesztésekor több nagymerevségű, energiaelvezető, de mégis könnyű fémet használtak; az i-ACTIVSENSE technológia további asszisztens rendszerekkel bővült, mely segíti a vezetőt a potenciális kockázatok felismerésében és ezáltal csökkenti a balesetek lehetőségét, valamint a javított gyalogosvédelmi jellemzők.

A Felnőtt Utas kategóriában elért 98%-os értékkel az új Mazda3 maximum pontot kapott az elölről jövő frontális, valamint az oldalról érkező autós és oszlop-ütközések esetében is. A Mazda intelligens fékrásegítő rendszere szintén a legjobb értékelést kapta a kis sebességű teszteken, melyeknél segítségével minden esetben elkerülhető volt az ütközés.

A Gyermek Utas kategóriában az új kompakt modell 87%-os eredményt ért el, és a maximumot hozta a dinamikus teszteken, valamint az elölről és oldalról érkező ütközések esetében. A gyalogosvédelmi teszteken 81%-ot kapott, maximumot elérve a láb és medencetájéki sérülések elkerülésében. A Biztonsági Rendszerek egy impresszív, 73%-os eredményt produkáltak, köszönhetően az új Mazda3 gazdag i-ACTIVSENSE biztonsági eszközöknek.

A gyár fáradhatatlan SKYACTIV technológiai fejlesztései mind arra irányulnak, hogy egy Mazdát mindig örömteli legyen vezetni, és ezek segítségével a Mazda3 – amellett, hogy szuper gyorsítani vele, visszajelzést ad az útról, meggyőzően fékez, fordul és könnyen irányítható – elérte a kitűzött célt.
Az új Mazda3-at könnyű vezetni, és amellett, hogy biztonságos, érdemes is próbára tenni.