AutóAddikt Magazin Felrobbant egy Nissan X-Trail a Wellhello klipjében

Felrobbant egy Nissan X-Trail a Wellhello klipjében

Igen, a Wellhello klipben tényleg felrobbant egy X-Trail, de ennek az autónak a sorsa sajnos el volt rendelve. Minden Nissan modell fejlesztése során a különböző fázisokban előszériás modellek készülnek, hogy a fejlesztések tesztelését valós körülmények között el tudják végezni a mérnökök. Ezek a tesztek elengedhetetlenek, hogy a magas minőséget és újonnan kifejlesztett biztonsági funkciókat éles működésben is megvizsgálják.

Andróczi Balázs Totalcar újságírója a cikkjében tökéletesen össze szedte az előszériás autókról fontos tudnivalókat: Az autók fejlesztése és a gyártás előkészítése során ezerszámra készülnek olyan előszériás autók, amelyek valamilyen szempontból nem egyeznek meg a végleges, típusengedéllyel rendelkező változattal. Sokszor csak apró, könnyen korrigálható eltérésekről van szó – például valamelyik szoftver verziója nem a legfrissebb –, de lehetnek fontosabb eltérések, más, nem végleges alkatrészek is. Az ilyen járműveket sok esetben oktatási vagy demonstrációs célra használják; a legtöbb esetben pedig rövid pályafutásuk végén bezúzzák, de értékesíteni nem szokták. Már csak azért sem, mert ehhez egyedi engedélyezésre, ahhoz pedig az autó értékét meghaladó és hosszadalmas vizsgálatokra volna szükség.

A Wellhello klipben használt autó is egy ilyen előszériás modell volt és a mérnökök által készített jelentés alapján egyenes útja vezetett volna a zúzdába, más felhasználási mód nem jöhetett szóba. Innen jött az ötlet, hogyha mindenképpen véget ér az autó pályafutása, akkor az elkerülhetetlen bezúzás előtt válasszunk inkább egy olyan módszert, ami nem a megszokott mód.

Így történt, hogy a fiúkkal folytatott rövid beszélgetés után azonnal főszerepet is kapott az autó a Wellhello új nyári slágerének videójában.

Előző cikkQR kóddal ellátott álcafóliában a BMW 2 Gran Coupé
Következő cikkKettős dobogó az Audi számára az esős versenyen Assenben