AutóAddikt Újdonságok Ford Kuga Vignale: a márka SUV modellje is megkapja az exkluzív kivitelt

Ford Kuga Vignale: a márka SUV modellje is megkapja az exkluzív kivitelt

A Ford első ízben mutatta be exkluzív kivitelű SUV-ját, az új Ford Kuga Vignale modellt, amely az év későbbi szakaszában jelenik meg az európai piacokon, tovább gazdagítva a Ford Vignale termék- és fogyasztói élményt.

ford-kuga-vignale-autoaddikt-004

A Genfben kiállított Ford Kuga Vignale gyöngymetál Vignale Milano Grigio fényezéssel és Cashmere bőrkárpitozással lesz kapható; az aprólékos kézműves kidolgozással elkészített autót erős és takarékos Ford EcoBoost benzines és TDCi dízelmotorok hajtják, s a felszereltségi listán a Ford Intelligens Összkerékhajtás is szerepel.

A Ford Kuga Vignale egyike annak a három Ford Vignale modellnek – a Ford S-MAX Vignale egyterű és a Ford Edge Vignale nagyméretű SUV mellett –, amelyek még idén feltűnnek a márkakereskedésekben; az első ilyen modellváltozat a 2015-ben bemutatott Ford Mondeo Vignale volt. A Ford Mondeo Vignale és a Ford S-MAX Vignale már megvásárolhatók, az Edge Vignale pedig 2016 végén érkezik.

A Ford Vignale egyre bővülő kínálatának autói az Európa-szerte – többek közt Grúziában és Törökországban is – megnyílt FordStore kereskedésekben rendelhetők meg. A FordStore kereskedések kifejezetten e célra kialakított Vignale Lounge termei személyre szabott vásárlói élményt teremtenek, s e folyamatot Vignale Ügyfélkapcsolati Managerek segítik. Eddig 300 FordStore létesítmény nyílt meg (legutóbb a svédországi Vaxjöben). A vállalat jövő év elejére várhatóan 500 tagúra bővíti a hálózatot.

A vásárlók a kifejezetten e célra létrehozott Ford Vignale honlap online konfigurátora segítségével ismerhetik meg az autók árait és extráit – köztük az év elején megjelent új dizájn-opciókat, amelyek révén a vevők még inkább saját egyéniségükhöz formálhatják a Vignale modellek külső stílusát.

“Vásárlóink igényes emberek, akik többet várnak a Fordtól. Olyannyira, hogy bizonyos modelljeink értékesítésében akár a 70 százalékot is eléri a legmagasabb szintű Titanium felszereltség aránya,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. „A Ford Vignale révén mind a luxus, mind a személyes szolgáltatások tekintetében a Ford legjavát kínálhatjuk vásárlóinknak. Ez az oka annak, hogy a Ford Mondeo Vignale mellett most megjelenik az Edge és az S-MAX, sőt hamarosan a Kuga is.”

A Ford már idén bevezetett egy új utazási-, rendezvény- és életstílus-szolgáltatást, amely egyedi ajánlatokkal szolgál a Ford Vignale ügyfelek számára, igazodva utazási és életstílusbeli szokásaikhoz. Az ajánlatok közt éppúgy szerepel a londoni Chelsea Virágkarnevál, mint a Cannes-i Filmfesztivál VIP-premierei.

Ford Kuga Vignale

Az új Ford Kuga Vignale a Ford Kuga közepes méretű SUV-modellre épül, amely a spanyolországi Barcelonában megrendezett 2016-os Mobil Világkongresszuson állt először reflektorfénybe.

Az exkluzív kivitelű modellt különleges gyöngyházfényű Milano Grigio fényezés díszíti, rozé árnyalatú metálcsillogással; az első és hátsó alsó védőlemezt, valamint az ajtóbetéteket és a csomagteret fényes feketére színezték. Az autó orr-részének látványát a jellegzetes hatszögletű Vignale hűtőrács-kialakítás uralja.

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Kuga Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere színben pompáznak. A gazdag bőrkárpitozás a műszerfalra is kiterjed.

ford-kuga-vignale-autoaddikt-001

Minden Ford Kuga Vignale végszerelését mesteremberek végzik el kézi munkával a spanyolországi Valencia gyárban működő új, modern Vignale Központban. Az elemek illesztéseit és a fényezés minőségét a legújabb lézeres és kamerás eljárások mellett gyakorlott szemek ellenőrzik, hogy a végeredmény biztosan megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

A mesterek – akiknek vérükben van a precizitás és a minden apró részletre kiterjedő figyelem – több mint két órás kézi polírozással tökéletesítik egy-egy autó fényezését, és ugyanilyen alapossággal vizsgálják át az autó bőr üléskárpitozásait is, amelyek lézeres szabással készülnek.

A Ford Kuga Vignale motorkínálatában a következő erős és takarékos blokkok szerepelnek:

  • 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost hatfokozatú automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással
  • 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális sebességváltóval vagy hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval, mindkét változathoz alapáron kínált Intelligens Összkerékhajtással

A Ford Intelligens Összkerékhajtása észrevétlenül osztja meg a forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. A rendszer 20 ezredmásodperc alatt – vagyis az emberi szempillantásnál hússzor gyorsabban – képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az első és a hátsó kerekek között.

A 2015-ben eladott 102.000 Kuga négyötöde a gazdag felszereltségű Titanium változatban kelt el, ami világosan jelzi a luxus iránti igényt a SUV-szegmensben. Ez a szegmens egyébként az iparági értékesítéseket elemző IHS intézet szerint jelentős növekedés előtt áll: míg 2014-ben az összes járműeladás 20 százalékát tette ki, 2020-ra 27 százalék lesz a SUV-modellek aránya az európai piacokon.

“A Ford Kuga Vignale bemutatása is világosan utal a luxus-SUV modellek egyre erősödő trendjére; az autó prémium dizájnja, anyagválasztása és kézműves kidolgozása a Ford legszebb értékeit képviseli” mondta el Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Nagy lehetőséget látunk abban, hogy kibővítjük a Ford termékkínálatának prémium szegmensét, s hogy ezáltal olyan különleges élményt teremtünk, ami megfelel vásárlóink egyre növekvő elvárásainak.”

Ford Vignale: egyedi stílus

Az új, sorozatgyártású Ford S-MAX Vignale és Ford Edge Vignale az idei év elején jelentek meg először a nagyközönség előtt a 2016-os Genfi Autószalonon.

Mindkét autót a Ford Vignale sorozat jellegzetes, hatszögletű felső hűtőrácsa díszíti, sötét matt fényezéssel és polírozott alumínium kerettel, s a karosszéria fényezése is kifejezetten exkluzív.

A gondosan kidolgozott külső részletmegoldások látványosan feldobják az autók megjelenését; jó példa erre a Ford Edge Vignale egyedi, krómozott ködfényszóró-kerete, a Ford S-MAX Vignale csomagtérajtaján körbefutó, Vignale-dombormintázatú betét, és persze mindkét modell 19 colos, polírozott alumínium keréktárcsái.

ford-kuga-vignale-autoaddikt-003

Az utasterek prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás hangsúlyozza ki, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere vagy sötét Ebony színekben rendelhetők. Az Ebony bőrkárpitozás a középső kartámaszra és a tárolódobozra is kiterjed, akárcsak a műszerfalra, amelynek utasoldali részén alumínium hullámvonal fut végig.

“A Ford Vignale kifinomultságot és prémium sportosságot sugall,” vélekedett Joel Piaskowski, a Ford Európa formatervezési igazgatója. “A Ford Vignale segítségével a vásárlók sokkal egyedibb módon élvezhetik a luxust, és fejezhetik ki egyéniségüket.”

További személyre szabott lehetőségeket kínálnak még a sötét fényezésű könnyűfém keréktárcsák és ködfényszóró keretek is, valamint a kiegészítő krómbetétek, amelyek már elérhetők a Ford S‑MAX Vignale és a Ford Mondeo Vignale modellekhez; ugyanezeket az opciókat az év későbbi szakaszában megjelenő ötajtós Ford Mondeo Vignale vásárlói is megrendelhetik.

Fejlett technológiák

Minden Ford Vignale modell alapfelszereltségének része a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer, amely gyorsabban működik, és újratervezett 8 colos érintőképernyője támogatja az ujjal való lapozgatást, és a két ujjal való nagyítás/kicsinyítés mozdulatokat. Az autósoknak elég megnyomniuk egy gombot, majd kimondani, hogy „kellene egy kávé”, „tankolni kell”, „kellene egy parkolóhely” – és a rendszer máris kávézót, benzinkutat vagy parkolót keres, sőt akár vasúti pályaudvart, repteret és szállodát is. A navigációs eszköz segítségével a rendszer ezután a kiválasztott úti célhoz irányítja a sofőrt.

A Ford Vignale modellek által kínált élményt prémium audiorendszer, valamint első és hátsó hangulatvilágítás is fokozza. A Ford S-MAX Vignale kabinjában háromzónás klímavezérlés és teljes méretű panoráma napfénytető kényezteti az utasokat.

A Ford S-MAX Vignale és a Ford Edge Vignale kínálatában az innovatív Széles Látószögű Első Kamerája is megtalálható, aminek segítségével az autós bepillanthat az utcasarkok mögé és a kereszteződésekbe, mérsékelve ezzel a stresszt és az ütközésveszélyt. A radarral működő Adaptív Sebességtartó Automatikával az S-MAX önműködően tartja a vezető által beállított követési távolságot.

A Ford S-MAX Vignale, a Ford Edge Vignale és a Ford Mondeo Vignale kifinomult technológiáinak sorában megtalálható még a Ford Aktív Zajkioltás* is, ami a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe szűrődő motorzajt, és az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

A Ford Vignale modellekben számos modern technológia segíti a vezető munkáját, például a Holttérfigyelő, a Közlekedési Tábla Felismerés, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, a Sávtartó Asszisztens és a Vezetőfigyelmeztető Rendszer.

A Ford S-MAX vásárlói több kifinomult hajtáslánc közül választhatnak:

  • 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális sebességváltóval (CO₂-kibocsátás: 129 g, üzemanyag-fogyasztás kombinált ciklusban: 5,0 l/100 km**)
  • 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (CO₂-kibocsátás: 149 g, üzemanyag-fogyasztás: 5,8 l/100 km)
  • 210 lóerős, 2,0 literes biturbó TDCi hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval (CO₂-kibocsátás: 144 g, üzemanyag-fogyasztás: 5,5 l/100 km)
  • 240 lóerős, 2,0 literes EcoBoost hatfokozatú automata sebességváltóval (CO₂-kibocsátás: 180 g, üzemanyag-fogyasztás: 7,9 l/100 km)

A Ford Mondeo Vignale modellhez szintén rendelhetők nagy teljesítményű motorok, többek közt a Ford 210 lóerős, 2,0 literes biturbó TDCi erőforrása, amely könnyedén mozgatja az autót.

Stílus az utazásban

A Ford Vignale vásárlói minőségi élményekre vágynak, és a legmagasabb szintű luxus mellett az idő is fontos tényező számukra. A Ford személyre szabott szolgáltatást nyújt nekik, aminek segítségével Európa-szerte egyszerűen juthatnak exkluzív utazási- és életstílus-élményekhez. A globális rendezvény-, életstílus- és utazásszervező ügynökséggel, a Total Management vállalattal közösen kínált szolgáltatás a különleges élmények válogatott kollekcióját kínálja a Ford Vignale ügyfeleknek.

Az exkluzív kínálatban számos színházi, zenei és sportesemény – például a French Open teniszbajnokság – szerepel. A Ford havonta küldött hírlevélben tájékoztatja ügyfeleit a legújabb exkluzív utazási és életstílus-lehetőségekről; a szolgáltatás ebben a hónapban indul Európában.

ford-kuga-vignale-autoaddikt-002

Mindemellett az ügyfelek rendelkezésére áll az Apple és Android™ operációs rendszerekre kifejlesztett Vignale Service okostelefonos alkalmazás is***. Az alkalmazás közvetlen kapcsolatot kínál a Vignale Magazin online életstílus-tartalmaihoz; vezetési tippeket és információkat ad; segít megkeresni a legközelebbi márkakereskedést; GPS-alapú szolgáltatásai közt megtalálható a Ford Vignale Park Me és a benzinkút-kereső, és egyetlen érintésre kapcsolatot teremt a vészhelyzeti segélyhívó szolgálattal vagy a Vignale One Call munkatársaival.

Saját Vignale Kollekció

A Goodwood Festival of Speed látogatói a Vignale modellcsaládot megalkotó Ford Design csapat által tervezett Ford Vignale Kollekciót is megcsodálhatták. A kiállított darabok közt szerepelt az Edge merész stílusát idéző Vignale Smart Traveller bővíthető ruhatároló és néhány más, az utazást megkönnyítő apróság.

A ruhatárolót bőrműves művészek készítették gyönyörű, mégis robusztus hatású természetes bőrből, amit a Vignale ülések jellegzetes, hatszögletű mintázatával díszítettek. A Vignale Smart Traveller négy nagyméretű belső tárolózsebet rejt, s a cipzárakat ügyesen takarják el szmoking-stílusú öltések. A Vignale Kollekció termékei megtekinthetők és megrendelhetők a Vignale Termekben és a kifejezetten e célra létrehozott online vásárlási felületen.

A Vignale története

Alfredo Vignale volt az egyik legelső ’carozziera’, azaz hintóépítő, aki felismerte a lehetőséget, hogy egy gépkocsit tetszés szerint, egyedi formatervbe is lehet öltöztetni. Vignale a híres mester, Pinin Farina műhelyében tanulta a szakmát, majd a repülőgépipar legújabb gyártási technológiáit is felhasználva megalkotta saját, jellegzetes formavilágát, ami megalapozta nevét az olasz autóiparban. A Vignale Carrozzeria 1948-tól 1969-ig működött Torino közelében, és ügyfélköre a világ minden tájára kiterjedt.