AutóAddikt Magazin Ford: vezetés közben is kapcsolatban családdal, barátokkal a Meople.Connector segítségével

Ford: vezetés közben is kapcsolatban családdal, barátokkal a Meople.Connector segítségével

A Ford egyre több közösségioldal-felhasználó számára könnyíti meg, hogy autóvezetés közben is kapcsolatban maradjanak barátaikkal, családjukkal és kövessék az eseményeket.

ford-meopleconnector-sync-applink-autoaddikt

Az iOS és Android eszközökhöz megrendelhető Meople.Connector a Ford SYNC AppLink rendszerhez készült; ez a megoldás lehetővé teszi majd az autóvezetőknek, hogy hangvezérléssel hallgassanak meg olyan közösségi oldalakról érkező üzeneteket, mint a  Twitter, LinkedIn, és az orosz VK.

A Reuters Institute Digital News Report 2015 szerint a 44 évnél fiatalabb felhasználók a leginkább hajlamosak online tájékozódni a hírekről, beleértve a közösségi oldalak használatát is, ami a jelentés szóhasználatával élve ‘a hírek kapuja’. Becslések szerint 2018-ra minden harmadik ember használni fog valamilyen közösségi oldalt.

“Napjainkban sok ember számára a közösségi oldalak alapvető hír- és információforrásként szolgálnak. A közösségi oldalak át- meg átszövik a modern élet mindennapjait: emlékeztetnek a barátok születésnapjára, értesítenek a kedvenc csapat góljáról, és itt érhetők el a legfrissebb hírek is. Mi pedig segítünk gondoskodni arról, hogy ügyfeleink megszakítás nélkül és biztonságos, stresszmentes módon kapcsolódhassanak egész nap ezekhez az oldalakhoz” – nyilatkozta Don Butler, a Ford Motor Company Kapcsolódó Járművek és Szolgáltatások részlegének ügyvezető igazgatója.

Miután a rendszer figyelmeztet egy új üzenetre, az autós a hangvezérléssel kiadott “Olvasás”, “Válasz” vagy “Átugrás” utasításokkal reagálhat.  Amennyiben úgy dönt, hogy válaszol a meghallgatott üzenetre, akkor ezt előre megfogalmazott sablonüzenetekkel teheti, melyeket minden felhasználó az egyéni igényeihez tud alakítani. Az autóvezetők azt is eldönthetik, hogy milyen gyakran kapjanak frissítéseket, illetve elküldhetik pillanatnyi helyzetüket barátaiknak, családjuknak és kollégáiknak.

Az Európában 2013-ban bevezetett Ford SYNC AppLink technológia lehetővé teszi az autóvezetők számára egy sor okostelefonos alkalmazás, köztük az ADAC, az Audioteka, az AUPEO!, a Cityseeker by Wcities, a Cyclops, a DetektorFM, a DIE WELT, az Eventseeker by Wcities, a Glympse, a Goal Live Scores, a Radioplayer, a Roald Dahl Audiobooks, a Soundtracker és a Spotify hangvezérléssel történő használatát. A Meople.Connector a vállalat első AppLink-en keresztül használható, közösségi oldalakhoz kifejlesztett alkalmazása a SYNC rendszerre.

“Szorosan együttműködtünk a Meople.Net vállalattal egy autóvezetés közben használható  megoldás kifejlesztése érdekében, ami lehetővé teszi az autósoknak, hogy kapcsolatot tartsanak, miközben garantáltan az útra figyelnek” – mondta el Butler.

A 2012-ben alapított Meople.Net egy kaliforniai cég, amely egyszerű és hatékony megoldásokat  kínál a felhasználók közösségi oldalainak és közösségi aktivitásainak egyetlen  adatfolyamban történő ötvözésére. A Meople.Connector a vállalat első, járművek számára kifejlesztett alkalmazása, ami angol, francia, német, olasz, spanyol és orosz nyelven használható.

“A közösségi oldalak hatására alapjaiban változott meg a kommunikáció, és egyre többen használják ezeket az oldalakat.  De az ember nem lehet jelen minden oldalon egyszerre, különösen nem autóvezetés közben. A Meople.Connector lehetővé teszi, hogy az autósok ugyanolyan könnyen hozzáférjenek a közösségi oldalakhoz és reagáljanak üzeneteikre, mintha telefonálnának, vagy sms-eket küldenének” – mondta Dzmitry Markovich, a Meople.Net alapítója.

A Ford november 3. és 5. között, a világ egyik legjelentősebb technológiai konferenciáján, a dublini Web Summit rendezvényen mutatja be autós alkalmazásainak működését. A vállalat emellett egy 24 órás, 75.000 euró összdíjazású alkalmazásfejlesztői versenyt is meghirdetett a SYNC AppLink rendszerhez. A Web Summittal közösen szervezett, november 2-án 9 órakor kezdődő SYNC AppLink Developer Challenge Dublin nevű megmérettetésen a győztesek a 75.000 euró díj mellett arra is lehetőséget kapnak, hogy a Forddal közösen fejlesszenek új alkalmazásokat. A csapatok október 31-ig jelentkezhetnek a versenyre a https://dublin.makeitdriveable.com/ weboldalon.

A Ford vezérigazgatója, Bill Ford beszédet tart a Web Summit nyitónapján, és találkozik majd a versenyben részvevő fejlesztőkkel, hogy megvitassák a mobilitás jövőjével, illetve a technológiának az emberek életét megkönnyítő szerepével kapcsolatos jövőképet

HIRDETÉS
Előző cikkElőkelő helyen végzett a Hyundai Motorsport Spanyolországban
Következő cikkAz új Volkswagen Touran öt csillagot kapott az Euro NCAP törésteszten