AutóAddikt Újdonságok Frissül a Citroën C5 és Citroën C5 Tourer

Frissül a Citroën C5 és Citroën C5 Tourer

2015 nyarán a Citroën C5 és C5 Tourer modellek különleges erényekkel rendelkező, rendkívül hatékony, új motorokkal indulnak útnak: BlueHDi 150 S&S és BlueHDi 180 S&S EAT6. A két utazóautó, melyekből a piaci bevezetésük óta több mint 410 000 darabot adtak el, továbbra is rendkívüli stílusával és kényelmével hódít.

citroen_c5_2015_autoaddikt_001

A Citroën C5 és C5 Tourer modellek határozott stílussal, páratlan kényelemmel és referenciának számító menettulajdonságokkal rendelkeznek, ami többek között a Hydractive III+ felfüggesztésnek köszönhető. A kivételes kényelméről jól ismert, elegáns C5 és C5 Tourer kínálata a következőkkel bővül:

– új BlueHDi 150 S&S és BlueHDi 180 S&S EAT6 motorok. Az új motorok üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása egyaránt alacsony, amivel a szegmensen belül igazi referenciának számítanak. Ezen kívül nagyfokú rugalmasságukkal és hatékonyságukkal tűnnek ki. Az új EAT6, hatfokozatú automata sebességváltó még nyugodtabb vezetést biztosít;

– új stíluselemek: tovább bővül a könnyűfém keréktárcsa kínálat, még elegánsabb és még egyedibb megjelentést biztosítva a két modellnek. A karosszériaszíneknél a Mokka barnával bővül a paletta;

citroen_c5_2015_autoaddikt_002

– a kezelhetőséget szolgáló technológiák: a könnyebb és kényelmesebb használat érdekében a C5 és C5 Tourer felszereltségébe bekerült az új 7 colos, színes érintőképernyő. Amellett, hogy a műszerfal sokkal áttekinthetőbb lett, az új érintőképernyő a következő funkciókat foglalja magában: érintőképernyős navigáció 3D-s perspektivikus nézettel, USB-ről vagy audio streaming (folyamatos letöltés) funkcióval működő multimédia lejátszó, telefonkihangosító funkció, Mirror Screen, illetve fedélzeti számítógép és a gépkocsi beállításai. Az érintőképernyő nagymértékben megkönnyíti a vezetést, hogy a vezető nyugodtabb légkörben és kényelmesebben utazhasson.