AutóAddikt Újdonságok Hamarosan leleplezik a Mercedes-EQ új, úttörőnek számító családi és hobbiautó-koncepcióját, a Concept...

Hamarosan leleplezik a Mercedes-EQ új, úttörőnek számító családi és hobbiautó-koncepcióját, a Concept EQT-t

A Mercedes-Benz Vans 2021. május 10-én, hétfőn 10 órakor leplezi le az új Concept EQT modellt a Mercedes me digitális médiaplatformon.

A koncepcióautó az új T-osztály előfutára, amely a kisméretű haszongépjármű kategóriában tölthet be úttörő szerepet. A premierrel egy időben számos közösségi médiafelületen megjelenik egy videóklip Tony Hawk, a legendás gördeszkás közreműködésével, amely több oldalról mutatja be a hamarosan debütáló családi és hobbiautót. A Concept EQT modellt Gorden Wagener, a Daimler Group vezető formatervezője, valamint Marcus Breitschwerdt, a Mercedes-Benz Vans vezetője mutatja be – kitekintést adva a kishaszongépjármű szektor elektromos jövőjére. A prezentáció és a sajtóanyag a következő weboldalon lesz elérhető: https://media.mercedes-benz.com/concepteqt.

A sorozatgyártáshoz közeli Concept EQT jól áttekinthető képet ad a hamarosan érkező T-osztály elektromos verziójáról. A teljesen új fejlesztésű modell a Mercedes-Benz Vans V-osztály már bizonyított értékeit valósítja meg kompakt formában, minőség terén új mércét felállítva a kishaszongépjármű kategóriában. A Concept EQT a tágas és jól variálható belső teret egyesíti a vonzó megjelenéssel és a Mercedes-Benzre jellemző magas szintű kényelemmel, biztonsággal és konnektivitással.

Az „érzéki letisztultság” formatervezési filozófia alapkövét az érzelmek és az intelligencia adják. Ezt a kettőséget kihasználva, a Concept EQT új, holisztikus formatervezési szemlélettel bizonyít a kishaszongépjárművek szegmensében. A Mercedes-Benz Vans az első kisméretű prémium haszongépjárművel szeretné tovább bővíteni az egyéni vevők körét, olyan modellt ajánlva számukra, amely a családi programokhoz és az aktív sport szerelmesei számára is vonzó belépőt kínál a Mercedes-EQ világába.