AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt Bőrápolás az 1997-es W140 Mercedes-Benz S420 belterében Turtle Wax Luxe Leather-rel

Bőrápolás az 1997-es W140 Mercedes-Benz S420 belterében Turtle Wax Luxe Leather-rel

Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk projektautónk, az 1997-es W140-es Mercedes-Benz S420 enteriőrjének ápolására is. Mivel nagyjából minden bőrrel van bevonva itt, ezért mindig akad munkánk ezzel (is).

Alapvetően a Turtle Wax Luxe Leather bőrápolóját használjuk általános karbantartáshoz, átlagosan havonta 1 alkalommal. Ezzel párhuzamosan szilikont is kapnak a bőrök időközönként, azért, hogy a fényük, rugalmasságuk ténylegesen megmaradjon; a Luxe Leather pedig az alapszintű ápolást, táplálást adja a felületeknek. Az autó belterének színkódja 261A.

Ülések: periodikusan haladva az első fotelekkel kezdünk. Mivel a W140-esben a bőr az üléseken elsősorban a varrásoknál szokott kiszakadni, erre különös figyelemet szentelünk – a varrások mentén is lekenjünk alaposan, hogy elkerüljük a kiszáradást, felkeményedést. A hátsó üléseknél kiemelten kezelkjük a fejtámlákat, ugyanis a napsütés hatésára hajlamosak ezek megkeményedni, kireoedezni. Körkörös mozgással, nem túl erőteljesen haladunk felülről lefelé, és mikroszálas kendőt használunk.

Műszerfal: itt is nagyjából minden bőrburkolatú az S420-ban, ötvözve némi műanyaggal és lakkozott fabetéttel. Utóbbira figyelni kell, mert a bőrápoló mattíthatja a lakkot, bár eddig nem tapasztaltunk ilyesmit (cseppent már a lakkozott fafelületre a bőrápolóból nem egyszer). Figyelünk továbbá a műszeregységek plexijére, és körültekintően kikerüljük a műanyagokat, mint például a beömlők rostélyai. A kormánykerék is bőrbevonattal rendelkezik, ezt is alaposan átkenjük, megelőzve a kikopást, amely a természetes használatból adódik. Ugyanez vonatkozik a sebességváltó bőrrel futtatott gombjára is.

Könyöklők, oldalberakások: az S420 W140 oldalkárpitjai, beleértve az airbag burkolatokat, a könyökőkkel egyetemben szintén bőrözöttek. Az ajtóknál figyelni kell arra, hogy a bőrözéssel határosan plüss (esetünkben szürke) ne kapjon a bőrápolóból, csakúgy, mint az ablaküvegek, vagy épp a belső szigetelések.

Az első ülések közti, valamint a hátsó középső könyöklők szintén bőrrel burkoltak – a vezetőülés, illetve az első utasülés közti könyöklő különösen hajlamos a kopásra a nagyobb igénybevétel miatt.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer