AutóAddikt Hírek Három BMW modell kapott Wertmeister 2015 elismerést

Három BMW modell kapott Wertmeister 2015 elismerést

A BMW i3 debütálásával új értelmet nyert a fenntartható vezetési élmény fogalma: hozzávetőlegesen egy esztendővel piaci bemutatkozása után a BMW tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt kisautója elnyerte a Wertmeister 2015 díjat az Auto Bild német autós szakmagazin értékállósági rangsorának vadonatúj, elektromos jármű kategóriájában.

bmw_i3_3_autoaddikt

Az innovatív kisautó elsöprő győzelme kitűnően bizonyítja, hogy az első, kizárólagosan a vegytiszta elektromos hajtáslánc és az emissziómentes mobilitás érdekében megtervezett prémium jármű megvásárlása nem csupán egy ökológiai tudatosságra utaló felelős döntés, de kategóriavezető értékállóságával okos pénzügyi választás is. A BMW hagyományos hajtástechnológiával szerelt modelljei ugyancsak előkelő helyezéseket értek el az értékállósági vizsgálaton: a középkategóriás járművek legmagasabb értékállósági mutatóját a BMW 325d Touring, míg a kompakt SUV kategória győzelmét a BMW X3 xDrive35d szerezte meg, egy hajszállal a második helyezett BMW X4 xDrive30d előtt.

Az Auto Bild, Európa legnagyobb példányszámban megjelenő autós szakmagazinja 2003 óta minden évben Wertmeister díjjal tünteti ki a német autópiac új modelljeinek leginkább értékálló képviselőit. A szakmagazin által közzétett legfrissebb rangsor alapját a híres piackutató intézet, a Schwacke előrejelzései adták aszerint, hogy a 2015-ben újonnan forgalomba helyezett egyes modellek négy év folyamatos használat során várhatóan mennyit veszítenek értékükből. A vizsgálatot végző autóipari szakértők tizenhárom kategóriába sorolva, értékállósági szempontok alapján hasonlították össze a németországi újautó-piacon jelenleg kapható modelleket. Az egyes járművek sajátosságain, vételárain, üzemeltetési költségein és az összehasonlító tesztek eredményein felül az értékállóság meghatározásakor figyelembe vették az olyan további, értékállósági mutatókat befolyásoló tényezőket is, mint a piaci debütálás ideje, a márka erőssége, a kategóriákon belüli versenyképesség és az átfogó gazdasági fejlődés. A vizsgálat eredményei értékes segítséget nyújtanak a vásárlási döntéshozatalban a potenciális újautó-vásárlóknak, hiszen az egyes modellek újkori ára és használt értéke közötti különbség az egyik leglényegesebb vásárlói szempont. „Azok a vásárlók, akik ma a Wertmeister friss rangsorának ismeretében választanak új autót, korlátozott értékcsökkenéssel számolhatnak, amikor néhány éven belül eladják az adott járművet” – teszik hozzá az Auto Bild szerkesztői.

A bajor gyártó modelljeit fémjelző legendás vezetési élménynek, a technológiai innovációknak, a példás hatékonyságnak és a prémium minőségnek köszönhetően a BMW járművei ismételten a „Wertmeister” rangsorának élén végeztek. Ezúttal már az elektromos járművek szegmensében is, amelyet idén először díjazott a német szakmagazin. A vadonatúj kategória első győzelmét a forradalmian innovatív BMW i3 modell szerezte meg, amelynek úttörőnek számító sajátosságai a tartós értékállóság ideális előfeltételei. A divatteremtő formai megoldások, a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP – carbon fibre reinforced plastic) készült utascella, valamint a BMW eDrive hajtáslánc-technológia egyszerre úttörő és kivételes járművé varázsolja a kompakt ötajtós kisautót, olyan kiváló értékállósági tulajdonságokkal felvértezve, amelyek a használtautó-piacon is kiemelkedőek lesznek. A 125 kW / 170 lóerő teljesítményű elektromos motorral hajtott BMW i3 (kombinált energiafogyasztás: 12,9 kWh, kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) vitathatatlanul a kategóriája élén végzett, négy év múlva újkori árának várhatóan 60,1 százalékos értékállósági mutatójával.

bmw_3_touring_3_autoaddikt

A BMW 3-as sorozata immáron sorozatban harmadik alkalommal nyerte el a „Wertmeister 2015” trófeáját a kiélezett középkategóriás versenyben. A BMW 325d Touring (160 kW / 218 lóerő, kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,2 – 5,1 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 134 gramm / km) a BMW 320d Touring modellt váltotta a trónon, ezzel megvédve kategóriagyőztes címét. Négy év múlva a BMW 325d Touring értéke várhatóan újkori árának 53,7 százalékára csökken, amellyel az egyszerre sportos és elegáns ötajtós jármű egyértelmű győztes versenytársai körében.

A BMW kettős győzelmet aratott a „kompakt SUV” kategóriában, amely ismételten alátámasztja a bajor gyártó jelenlegi modellpalettájának vonzerejét és átfogó népszerűségét. A BMW X modellcsaládján belüli fej-fej melletti verseny végül a BMW X3 xDrive35d (230 kW / 313 lóerő, kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,0 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 157 gramm / km) győzelmét hozta, amelynek használtautó-értékét négy év múltán újkori árának 63,9 százalékára értékelték a szakértők. 63,5 százalékos értékállósági mutatójával a BMW X4 xDrive30d (190 kW / 258 lóerő, kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 5,9 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 159 – 156 gramm / km) lett a szegmens második helyezettje a „Wertmeister” legfrissebb rangsorában, amely modell így a kiemelkedő értékállóság újabb ékes bizonyítéka.

bmw_x3_3_autoaddikt

A BMW „Wertmeister” rangsorbéli kiemelkedő sikereit számos további dobogós helyezés egészíti ki: a BMW 218d Active Tourer a „kompakt egyterű” kategória ezüstérmeseként, a BMW 535d Touring a „luxus” kategória harmadik helyezettjeként, a BMW X1 sDrive18d a kicsi SUV kategória bronzérmeseként, a BMW X5 xDrive30d pedig az „SUV” kategória harmadik helyezettjeként emelkedik ki hosszan tartó vonzerejével és kimagasló értékállóságával.