AutóAddikt Újdonságok IAA 2021: hat Mercedes-Benz premier egyidőben

IAA 2021: hat Mercedes-Benz premier egyidőben

A Mercedes-EQ folytatja elektromos offenzíváját, amelynek során a 2021-es IAA Autószalonon mindjárt hat újdonságot mutatott be.

A vadonatúj EQE a márka dedikált elektromos platformra épülő modelljeinek sorát bővíti a felső-középkategóriában, az EQB európai premierjével pedig hétüléses, elektromos SUV érkezett a kompakt szegmensbe – amely ráadásul hazánkban, Kecskeméten készül majd. Az újdonságok sorában köszönthetjük az AMG első villanyos modelljét: az EQS 53 akár 761 lóerővel és 1020 Nm nyomatékkal rendelkezik majd. A rohamtempóban bővülő választék jövőjét a Concept EQG és a Concept Mercedes-Maybach EQS tanulmány szemlélteti, a Vision AVTR pedig a márkában rejlő távlatokat nyitja meg egy futurisztikus álommal, amely akár valósággá is válhat.

Jelenből a jövőbe: a Mercedes-Benz újdonságai nem akármilyen ívet írnak le a szeptember 7-től 12-ig tartott IAA Mobilty Autószalonon, amely a Frankfurti Autószalon helyét átvéve ezúttal Münchenben került megrendezésre. A márka standján felsorakozó újdonságok mind az elektromos jövő nagykövetei, amelyek tovább bővítik a Mercedes-Benz gazdag villanyautó-kínálatát.