AutóAddikt Újdonságok Jelentős megújuláson esik át a Lexus CT 200h

Jelentős megújuláson esik át a Lexus CT 200h

A Lexus 2010-ben mutatta be a CT 200h modellt a Genfi Autószalonon, megteremtve ezzel a kompakt hibrid ferdehátúak kategóriáját a luxusautók szegmensében.

A CT 200h a márka egyik legkelendőbb modelljévé vált: 2011 óta a Lexus mintegy 300.000 ilyen autót értékesített világszerte, amiből közel 75.000 darab a típus egyik legnagyobb piacán, Európában talált gazdára.

A mostani modellfrissítés során a környezetbarát hibrid Lexus a CT 200h erősségeire épít, megőrizve az autó közismert értékeit, vagyis csekély fogyasztását és legendás megbízhatóságát – ugyanakkor megújítva külső megjelenését, amely így még érzékletesebben fejezi ki az élvezetes vezetési élményt.

“A CT 200h felfrissítésének legfőbb eszköze az autó progresszív jellegének kihangsúlyozása volt. A megújult dizájn sportosabb, és még több érzelmet ébreszt, így jobban felhívja magára a fiatal vásárlóréteg figyelmét, akik lendületes autózásra vágynak, ugyanakkor a környezet is fontos számukra” – fogalmaz Chika Kako, a CT 200h főmérnöke.

Az ötajtós Lexus CT 200h már eleve olyan felépítésű, ami kiválóan megfelel tulajdonosa aktív életstílusának, és izgalmas, mégis kényelmes vezetési élményt kínál, miközben az autóst a legújabb technológiák, mesteri dizájn és kiváló minőségű anyagok veszik körül. A CT 200h immár sokkal modernebb és agresszívebb orrkialakítást visel: a márka jellegzetes orsó formájú hűtőmaszkját ezentúl hálómintázatú rács díszíti. A lökhárító közvetlenül a Lexus embléma alatt keresztezi a hűtőrácsot, a ködfényszórók foglalata pedig szürke metálfényezést kap, amit háromszög keresztmetszetű, éles peremű díszléc keretez. A nyílhegy formájú nappali menetfények új helyre, a projektoros fényszórók fölé kerültek, egybeolvadva az autó oldalsó karaktervonalával. Az új stíluselemek összhatása modernebb, atlétikusabb és még kifinomultabb külsővel ruházza fel a CT 200h modellt, elölnézetből kifejezetten tekintélyt parancsoló kiállást kölcsönözve az ötajtós kompaktnak.

“Az autó megújulását az is látványosan hangsúlyozza, hogy megfordítottuk a LED fényszórók és a nappali menetfény elhelyezését. Az autó így agresszívebb benyomást kelt, ráadásul a nappali menetfény “L” motívuma erőteljes Lexus-hatást kelt” – mutat rá Tetsuo Miki, a CT 200h vezető formatervezője.

Az autó hátsó részét az új, L alakú lámpatestek sportosabbnak és szélesebb kiállásúnak láttatják. A szélesebb hátsó lámpatestek minden funkciója LED-technológiával működik; az alul látható LED irányjelzők erős fénye még inkább kiemeli az L formát, így az új CT hátulról is jól észrevehető. A hátsó lámpatest fénykibocsátó szekciójának felső és alsó vonala kifelé hajlik, miközben láthatóan megvastagodik, kihangsúlyozva a lámpatest szélességét és az autó hátsó részének hatásos kialakítását. A csomagtérajtó díszléce – körülölelve a Lexus emblémát a hátsó szélvédő és a lámpatestek között – szintén atlétikus stílussal gazdagítja az autó egyébként is sportos hátulnézetét. A hátsó lökhárító alsó részét ezentúl ezüstmetál/fekete színkombináció díszíti, és az elem új formája tovább erősíti az autó agresszív megjelenését; a hátsó fényvisszaverők kerete – az első ködfényszórókéhoz hasonlóan – metálszürke fényezést kap.

A CT 200h keréktárcsái is sportosabb stílusúak, az alapfelszereltséghez tartozó 15 colos kerekektől kezdve egészen az F SPORT változat 17 colos, sötét metálfényezésű könnyűfém keréktárcsájáig. Érdemes külön is megemlíteni az új, 16 colos tízküllős kereket, amit csiszolt felületkezelés és sötét metálfényezés díszít.

Elég egyetlen pillantást vetni a kabinba, hogy lássuk, a CT 200h a kategória egyik legkifinomultabb utasterét kínálja – kiváló minőségű anyagokkal, igényes tapintású is kidolgozású felületekkel és ‘a forma illik a funkcióhoz’ filozófiával. Az utastéri felszereltségi listán új tétel a nagyobb, 10,3 col széles kijelzővel kínált Lexus navigációs rendszer (a kifutó modellben 7 colos volt a monitor). A kabin színválasztéka is bővült: az új kárpitok közt szerepel a kéttónusú, sima tapintású bőr, egy szövetből és tartós szintetikus bőrből összeállított kombináció és egy vadonatúj szövetkárpit. A vásárlók összesen kilencféle díszítés közül választhatnak.

A CT 200h F SPORT változat dizájnja nagymértékben változik a 2018-as modellévben; a kínálat egyik újdonsága a fekete metálfényezés és a megújult hálóminta az orsó formájú hűtőrácson. Ugyanez a minta a ködfényszórók betétein és keretein is megjelenik. A modell vetítőlencsés fényszórókat kap, és az F SPORT sorozat exkluzív jet fekete fényezése díszíti az alsó és felső légbeömlők díszléceit, az autó hátsó részén pedig metálfekete díszléc látható.

“Az F SPORT a fiatalabb vásárlókat szólítja meg, ezért igyekeztünk az exkluzív fekete elemekkel kihangsúlyozni az autó sportos természetét. A hátsó részen is megjelenik a hűtőrács hálómintázata, és a normál modellváltozatok esetében ezüstszínű hátsó/alsó díszlécet itt metálfeketére fényeztük” – magyarázza Tetsuo Miki, a CT 200h vezető formatervezője.

A 2018-as CT 200h kínálatában új kéttónusú fényezések jelennek meg, az F SPORT változat vevői pedig új, látványos színek közül választhatnak: Láva Narancs és Izzó Kék. A kabinban az F SPORT új, exkluzív utastéri kombinációit találjuk, köztük a kéttónusú bőrből, a szövetből és a szintetikus bőrből készült kárpitokat. Az F SPORT változatokhoz a Takumi kézművesség magas színvonalát fémjelző, elegáns Naguri díszítés is megrendelhető.

A Lexus CT 200h biztonságát immár az alapfelszereltségtől opcionálisan elérhető Lexus Safety System + csomag növeli, amelyben olyan fejlett berendezések találhatók, mint az ütközés előtti biztonsági rendszer (PCS), a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA) kormányzási rásegítés funkcióval, az automatikus távolságifény-vezérlés (AHB) és a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA).