AutóAddikt Hírek Elektromos hajtású haszongépjármű a Ford és a Német Posta együttműködésében

Elektromos hajtású haszongépjármű a Ford és a Német Posta együttműködésében

A Deutsche Post leányvállalata, a StreetScooter GmbH együttműködésre lépett a Ford-Werke GmbH vállalattal, hogy közösen gyártsanak elektromos hajtású haszongépjárműveket.

A Német Posta már ezt megelőzően is hatással volt a kisebb szállítójárművek szegmensére, megtervezve és legyártva az emisszió mentesen működő StreetScooter-t, most pedig a két partnervállalat egy nagyobb járműtípus megalkotásán dolgozik. Ehhez a Ford Transit szolgáltatja az alapot, amelybe elektromos hajtásláncot telepítenek; az autó speciális felépítményt kap, amely megfelel a Német Posta és a DHL szabványainak.
A gyártás várhatóan 2017 júliusában kezdődik, és még a 2018-as év vége előtt legalább 2500 ilyen jármű áll munkába a Német Posta DHL Csoport városi kézbesítő szolgálatánál. Ezzel a darabszámmal a partnervállalatok a legnagyobb gyártóvá lépnek elő az elektromos hajtású, közepes méretű haszongépjárművek európai piacán.
A Német Posta DHL Csoport és a Ford azonos értékeket vallanak az emisszió csökkentés és az új közlekedési megoldások terén, s az új partneri kapcsolat fontos lépést jelent e célkitűzések megvalósításában.

“Biztos vagyok benne, hogy együttműködésünk nagy lendületet ad a német elektromos mobilitásnak” – nyilatkozta Jürgen Gerdes, a Német Posta igazgatótanácsának tagja. “Ez a projekt érzékletesen bizonyítja a Német Posta innovatív szemléletét. Új járműveink alkalmazásával újra levegőhöz juthatnak a belvárosok, és javulhat az emberek életminősége. E munkát mindaddig folytatjuk, amíg logisztikánk teljes egészében CO2-mentessé válik!”

“Az elektromos mobilitás és a nagyvárosok számára kidolgozott innovatív közlekedési megoldások rendkívül fontosak számunkra, hiszen egész üzletmenetünket úgy formáljuk át, hogy megfeleljünk a jövő kihívásainak” – mondta el Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős elnöke. „Európa első számú haszongépjármű-gyártójaként azért is fontos számunkra ez az együttműködés, mert hasznosan érvényesíthetjük erősségeinket, ráadásul a StreetScooter és a Német Posta DHL Csoport személyében hozzáértő, és világméretű hálózattal rendelkező partnerekre találtunk.”

A StreetScooter modellek már meglévő gyártósorát a vártnál jóval nagyobb méretben kell kibővíteni az új járművek összeszereléséhez. A StreetScooter GmbH tervei szerint évi 20.000 darab készül majd sikeres elektromos kishaszonjárművükből Aachenben és egy másik üzemben Észak-Rajna-Vesztfáliában. Napjainkban már 2500 StreetScooter áll a Német Posta szolgálatában országszerte, és egyre több külső felhasználó jelzi érdeklődését, vagy éppen rendelt már meg ilyen modellt, hogy szállítóflottáját nulla károsanyag-kibocsátásúvá alakíthassa.

Előző cikkBemutatkozott az új Jaguar XF Sportbrake
Következő cikkJelentős megújuláson esik át a Lexus CT 200h