AutóAddikt Hírek Jelentős támogatás a BMW i3-ra – a kedvezmény mától vehető igénybe

Jelentős támogatás a BMW i3-ra – a kedvezmény mától vehető igénybe

A BMW i almárka 2014 novemberében jelent meg Magyarországon, és az azóta eltelt időszak bebizonyította, hogy a BMW Group jövőbe mutató BMW i modellje, mely a BMW márkán belül az innováció jelképe a magyar vásárlók bizalmát is elnyerte.

bmw-i3-rex-teszt-autoaddikt-001

A magyarországi értékesítésének további lendületet adhat az idén szeptemberben az Emobility Forum 2016 konferencián bejelentett állami támogatás, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-ban és 2017-ben az elektromos autók vásárlásához nyújt majd. A támogatás mértéke az autó bruttó vételárának 21%-a, de maximum másfél millió Ft, mely legfeljebb 15 millió forint értékű tisztán elektromos meghajtású autókra igényelhető 2016. október 27-től.

A BMW Group Magyarország nagy örömmel és várakozással fogadja a Magyar Állam elektromos autókat támogató kezdeményezését, melynek bejelentése egybeesett a BMW i3 vadonatúj, 94 Ah-s akkumulátorral felszerelt modelljének hazai megjelenésével. A megnövelt kapacitású akkumulátorral akár 300 km megtételére is képes az autó, tisztán elektromosan, miközben környezetét egyáltalán nem szennyezi károsanyag kibocsátással.

2016. október 27-ével, az országosan induló programban lehet pályázni a másfél millió Ft összegű állami támogatásra, melyet a BMW Group Magyarország a 94 Ah-os BMW i3 modell esetében további 774 ezer forinttal támogat, így az autó eredetileg 12 264 000 forintos alapára, a 1 500 000 forintos állami támogatás mellett, további 774 000 forinttal válik kedvezőbbé, azaz a BMW i3 94Ah-s elektromos (BEV) modellje, a készpénzes vásárlók számára már 9 990 000 forinttól elérhető.

„Reményeink szerint a BMW i3-asra kialakított támogatási rendszer jelentős mértékben segíti majd a hazai értékesítést, és további vásárlói csoportok felé teszi majd vonzóvá a BMW i3-as modellt, valamint a BMW márkát. 2014 novembere óta a BMW i sikertörténetet ír Magyarországon is. A piaci bevezetést övező hatalmas érdeklődés után 2015-ben 49 db BMW i3-as modellt helyeztünk itthon forgalomba, további 7 db BMW i8-as mellett. Tavaly októberben a BMW i3-as modellje volt az első autó, ami zöld rendszámot kapott, ami az ingyenes parkolás és bizonyos adókedvezmények mellett nagyfokú láthatóságot eredményezett, így ma már egy BMW i3 a magyar nagyvárosi utcakép természetes része is lett. Az első teljes év sikerét 2016-ban jelentősen fokoztuk, hiszen a január-szeptember időszakban ügyfeleknek átadott 65 db i3-as egyértelműen azt jelzi számunkra, hogy az elektromos autókra Magyarországon is folyamatosan növekvő igény mutatkozik. A legújabb, 94 Ah-ás megnövelt hatótávval és akkumulátorkapacitással felszerelt BMW i3 érkezése, valamint a hamarosan megpályázható állami támogatás együttese további bővülést hozhat, ezért is döntöttünk úgy, hogy importőri részről is támogatjuk a jövő mobilitását jelentő modellünk értékesítését” – mondta el Mala Ferenc, a BMW i márkavezetője.

Előző cikkA Toyota újabb egy évre hosszabítja meg a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat támogatását
Következő cikkÚj ügyvezető igazgató a Nissan Sales Central & Eastern Europe élén