AutóAddikt Magazin Jó értéktartást ígérnek az új Hyundai IONIQ Hybrid és IONIQ Electric modellek

Jó értéktartást ígérnek az új Hyundai IONIQ Hybrid és IONIQ Electric modellek

A független autóipari elemző szervezetek Európa-szerte végzett, friss kutatásai kimutatták, hogy a vadonatúj Hyundai IONIQ kiemelkedően jó értéktartást ígér.

hyundai-ioniq-hibrid-elektromos-autoaddikt

A német és brit piacokon október elejétől forgalmazott IONIQ Hybrid és Electric modelleket Németországban, Olaszországban, Franciaország, Spanyolországban és Hollandiában az EurotaxGlass, Nagy-Britanniában a CAP mérte fel. Az IONIQ Hybrid csaknem az összes európai országban az értéktartási rangsor élén végzett. Az elektromos változat a második legjobbnak bizonyult, értéktartása csaknem megegyezik a legjobb autóéval.

A Hyundai IONIQ az első olyan gépkocsi a világon, amely egyazon karosszéria-kivitelben elektromos, hálózatról tölthető hibrid, és hagyományos hibrid hajtáslánccal is elérhető. A Hyundai Motor ezen innovatív, újszerű termékfilozófiája demokratizálja az e-mobilitást, és szélesebb körben teszi elérhetővé a csekély vagy nulla károsanyag-kibocsátású közlekedést.

Az IONIQ Electric termékelőnyei között kiemelt említést érdemel a modell vetélytársaihoz viszonyított csekély energiafogyasztása, kiváló minősége, tágas belső tere, kiemelkedő gyorsító- és lassítóképessége, valamint a belülről nyíló, fokozott kilátás.

Mindkét modell esetében nagyra értékelték a Hyundai Motors egyedülálló ötéves, kilométer-korlátozás nélküli járműgaranciáját, valamint a nagyfeszültségű akkumulátorra vállalt, nyolc éven vagy 200 ezer kilométeren át érvényes garanciát. Ezen túlmenően az IONIQ Hybrid menetdinamikáját kedvezőbbnek ítélték meg, mint a dízel vagy hibrid vetélytársakét.

Tökéletes választás flották számára

„A nagyfeszültségű akkumulátorra vonatkozó, kategóriaelső garanciánk ügyfeleink aggodalmait eloszlatja és versenytársai fölé emeli az IONIQ-ot” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. „Az IONIQ Electric tökéletes alternatíva flották számára, hiszen egyetlen feltöltéssel jól használható 280 kilométeres hatótávolságot kínál, míg a gyors töltés fokozottan rugalmas használatot kínál az ügyfeleknek.”

A kiváló értéktartás mellett az elektromos jármű csekély üzemben tartási költségei is a flottafelhasználás mellett szólnak. Ha ehhez hozzávesszük a kategória legjobb garanciális feltételeit és a versenyképes árat, az IONIQ egyértelműen az egyik legjobb ár-értékkel bíró környezetbarát jármű. A termékcsalád egyik legfontosabb műszaki jellemzője, hogy az IONIQ Hybrid a kategória legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztásával és mindössze 79 g/km Co2-kibocsátással büszkélkedhet.

Értéktartási (RV) adatok

Németország *

Elektromos modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 47
BMW i3 49
Volkswagen e-Golf 43
Hibrid modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 48
Toyota Prius 49
Toyota Auris 46

 

Franciaország*

Elektromos modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 31
Volkswagen e-Golf 29
Nissan Leaf 27
Hibrid modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 47
Toyota Prius 47
Toyota Auris 46

 

Olaszország*

Hibrid modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 41
Toyota Prius 41
Toyota Auris 37

 

Hollandia*

Elektromos modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 42
Volkswagen e-Golf 44
Mercedes B-osztály 39
Hibrid modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 47
Toyota Auris 42
Lexus CT200 42

 

Nagy-Britannia**

Elektromos modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 27
BMW i3 29
Renault ZOE 18
Hibrid modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 49
Toyota Prius 48
Lexus CT 34

 

Spanyolország*

Hibrid modellek RV (%)
Hyundai IONIQ 50
Toyota Prius 53
Toyota Auris 50

 

*Forrás: Eurotax, 36 hónap / 60 000 km (2016. szeptemberi adatok)

**Forrás: CAP, 36 hónap / 60 000 km (2016. szeptemberi adatok)