AutóAddikt Autó-motorsport Két futamot is megnyert az új Audi RS5 DTM

Két futamot is megnyert az új Audi RS5 DTM

Már kettő futamot követően győztes versenygép az Audi RS5 DTM – vasárnap a Hockenheimringen, a 2017-es DTM-szezon igencsak eseménydús második futamán Jamie Green szinte önálló kategóriát képviselt.

Az Audi Sport Team Rosberg brit pilótája a korai Safety Car szakaszt követően, a harmadik körben vette át a vezetést, majd több mint tíz másodpercre növelte előnyét. Amikor a verseny félideje táján esni kezdett, majd mind erősebben szakadt, Jamie Green a megfelelő pillanatban váltott a slick-abroncsokról esőgumikra. Előnye ekkor már olyan nagy volt, hogy a bokszkiállás alkalmával egy öt másodperces büntetés is belefért.

Jamie Green a nedves pályán is jól gazdálkodott előnyével és honfitársa, Gary Paffett (Mercedes-Benz) előtt közel öt másodperccel száguldott át győztesként a célvonalon.

„A mai körülményekre valóban igaz, hogy minden, csak nem könnyű” – nyilatkozta immár tizennegyedik DTM-diadala után Jamie Green. „Feltétlen jó dolog mindjárt az új idény első hétvégéjén nyerni. Köszönetem fejezném ki a Rosberg csapat és mindenki számára az Audi Sportnál. Ez a siker téli kemény munkánk első gyümölcse.”

Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója szintén elégedett lehetett a brit pilóta teljesítményével: „Ma nagyon nehéz volt megítélni, mikor kell esőgumikra váltani. A DTM-ben a pilóták most csakis magukra hagyatkozhatnak, ám Jamie (Green) kiválóan oldotta meg a helyzetet, s valóban megérdemelte a győzelmet. Ez fantasztikus eredmény számunkra.”

Akárcsak az előző napon, vasárnap az Audi Sport mindhárom csapata ismét szerzett pontot. A második legjobb Audi-pilóta az Audi Sport Team Abt Sportsline színeiben induló Nico Müller volt, noha a rajtnál Robert Wickens (Mercedes-Benz) a svájci versenyzőt csapattársa, Loïc Duval autójába lökte, amely során defektet kapott. Müller ezután az utolsóról egészen az ötödik helyig jött fel sérült autójával.

Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix), a szombati futam harmadik helyezettje a hetedik helyen zárt, miután a korai bokszkiállását követően eleredő eső másodszor is a bokszba kényszerítette gumicserére.

Nem sikerült jól Mattias Ekström vasárnapi versenye. A svéd pilóta az FIA Ralikrossz-világbajnokságon aratott délelőtti győzelme után a verseny első felében a tizedikről a harmadik helyig jött fel. Miután azonban esőgumikra váltott, ismét a tizenegyedik helyre szorult vissza, így pont nélkül maradt.

Az újonc Loïc Duval bíztató edzésteljesítményét követően egy rajt utáni vétlen ütközés következtében már hét kör után leparkolni kényszerült Audi RS5 DTM versenygépét. Még szerencsétlenebbül alakult a verseny René Rast számára. A német pilóta első alkalommal indulhatott az első rajtsorból, a harmadik körbeli újbóli indításkor azonban úgy eltalálta egyik vetélytársa, hogy fel kellett adnia a versenyt. Miután Rast nyaki fájdalmakra panaszkodott, elővigyázatosságból kórházba szállították kivizsgálásra.