AutóAddikt Hírek Kimagaslóan sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon

Kimagaslóan sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon

Rendkívüli értékesítési számokat elérve, kimagaslóan sikeres március hónappal zárta az első negyedévet hazánkban a Ford: a múlt hónapban Magyarországon gazdára találó 2127 új Ford 13,6 százalékos piaci részesedést jelent a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon.

A Ford több mint hétmillió Focus-t értékesített az európai piacokon 2018-ig, világszerte pedig 16 millió darab talált gazdára azóta, hogy 1998-ban megjelent az első, forradalmian újnak számító modell generáció.

„Tavalyi hazai eladásainknak majdnem az egyharmadát tették ki a közepes méretű családi autók, ami vállalatunk és ügyfeleink számára egyaránt nagyon fontos szegmens. A Ford személyautó palettájának legnépszerűbb modellje a vadonatúj Focus” – mondta el Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezetője.

„A Focus tavaly nyári bevezetése új korszakot nyitott a Ford életében a technológia, a kényelem, a térkínálat és a vezetési élmény terén az európai középméretű autók mezőnyében. Az új Focus hat eltérő egyéniségű modellváltozattal (Trend Titanium, ST-Line, Vignale ST és Active) érkezik hazánkba, és tavaly ősszel, az 5 ajtós és 4 ajtós verzió bevezetése után a kombi változat megérkezésével vált teljessé a paletta, melyre azóta is töretlen érdeklődés mutatkozik” – avat be Nagy András a Ford kereskedelmi igazgatója.

A kishaszongépjármű piac

Idei év első három hónapjában a kishaszongépjárművek piacán összesen 6244 darab új haszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon. A haszonjármű piac össz. értékesítése 23,3 százalékos növekedést mutatott az első negyedévben, melyből a Ford közel 60 százalékkal vette ki a részét. A Ford az első negyedévben eladott 2010 darab haszongépjárművel továbbra is toronymagasan vezet a magyar piacon. A haszonjárműpiac közel felét (48,5%) adó un. kishaszonjármű szegmensben a Ford Transit és Transit Custom modellekkel összesen 902 darabbal áll az élen.

A Pick-up kategóriában, amely a haszonjármű piac negyedét adja (26,2%), és a haszonjármű piacon belüli részesedése évről évre növekszik – a Ford Ranger az egyeduralkodó, 887 darabos első negyedéves eladott darabszámával 54 százalékos részesedést tudhat magáénak.

Előző cikkA Volkswagen Haszonjárművek 2019-ben közel 2 milliárd eurót fektet be a márka jövőjébe
Következő cikkTöbb, mint 500 darab BMW i3 talált gazdára Magyarországon bevezetése óta