AutóAddikt Magazin Legyártották a 200 ezredik Toyota Yaris hibrid modellt Franciaországban

Legyártották a 200 ezredik Toyota Yaris hibrid modellt Franciaországban

2015. október 5-én elkészült a 200 ezredik Made in Valenciennes Toyota Yaris Hybrid. Az ünnepi Toyota Yaris Hybrid példány egy Style SensoSmart felszereltségű, hófehér fényezésű modell volt, amelyet egy francia ügyfél rendelt meg.

200-ezer-toyota-yaris-hybrid-franciaorszag-autoaddikt

A valenciennes-i üzem kapuján naponta több mint 300 darab Yaris Hybrid gépkocsi gördül ki. A Yaris Hybrid a teljes Toyota Yaris gyártás közel 40 százalékát teszi ki. Ugyanez az arány 25 százalék volt még 2012 áprilisában, amikor a Toyota észak-franciaországi üzemében megkezdődött a Yaris hybrid változatának a gyártása. A növekedés híven példázza nem csupán a Toyota hybrid technológiájának a sikerét, de a Yaris népszerűségét is.

A Yaris messze a legkeresettebb Toyota modell az európai piacokon. 2014-ben a Toyota Motor Europe összesen 181 105 darab Yarist értékesített, azaz minden öt, Európában eladott Toyota gépkocsiból kettő Yaris volt. Ennek a mennyiségnek az egyharmada (58 530 darab) volt hybrid.

A legnagyobb célország Franciaország, ahová a gyártott Yaris Hybridek 20 százaléka kerül, megelőzve Olaszországot és Nagy Britanniát, ahol 16-16 százalékos a hybrid modell részaránya.

A Yaris Hybrid 1,5 literes benzinmotorral, valamint villanymotorral van felszerelve. A többi Toyota Full Hybrid modellhez hasonlóan az akkumulátort itt is a fékezés, illetve a gyorsítás során tölti a rendszer, (így nincs szükség külső forrásból történő feltöltésre.)

A Toyota Yaris Hybrid átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,3 l/100 km*, a CO2-kibocsátása pedig csupán 75g/km*, így a modell az ADEME** tesztprotokoll szerint a legcsekélyebb CO2-kibocsátású (nem konnektoros) hybrid modell a piacon.

A Yaris Hybrid 2012 augusztusa óta viselheti az Origine France Garantie címkét; mivel a modell a 3800 főt foglalkoztató Toyota valenciennes-i üzemben készül.

HIRDETÉS
Előző cikkA Volvo Polestar Cyan Racing bejelentette többéves FIA WTCC programjának részleteit
Következő cikkNégyszeres elismerést zsebelt be a BMW a német sport auto magazin olvasóitól