AutóAddikt Autó-motorsport A Volvo Polestar Cyan Racing bejelentette többéves FIA WTCC programjának részleteit

A Volvo Polestar Cyan Racing bejelentette többéves FIA WTCC programjának részleteit

A Polestar Cyan Racing több évre tervezett versenyprogramja első évadában, 2016-ban két darab Volvo S60 Polestar versenyautóval nevez be az FIA Túraautó-világbajnokságra.

volvo-polestar-cyan-racing-autoaddikt

„Azért választottuk az FIA WTCC bajnokságot globális motorsport platformunkként, mivel itt érvényesülhet Volvo versenyautóink élvonalbeli technológiája, miközben világszerte izgalmas versenyeken vehetünk részt. A bajnokság lehetővé teszi számunkra, hogy tovább tökéletesítsük technológiánkat, és a fejlesztéseket a versenypályáról közvetlenül a teljesítmény-orientált Volvo ügyfeleknek szánt termékeinkbe ültethessük át” – fogalmazott Niels Möller, a Volvo Cars sportmárkájának, a Polestarnak az  ügyvezető igazgatója.

A bejelentés pontosan annak a napnak a 30. évfordulóján történt, amikor a Volvo Cars a legendás Volvo 240 Turbóval megszerezte az 1985-ös Túraautó Európa-bajnoki címet. Ma, 2016-ban a Polestar Cyan Racing hordozza tovább a dicső elődök zászlaját, a vadonatúj Volvo S60 Polestar TC1 típussal versenybe szállva a világbajnoki címért.