AutóAddikt Hírek Magyar Év Autója díj 2021: sportautó kategóriában a BMW Z4 M40i lett...

Magyar Év Autója díj 2021: sportautó kategóriában a BMW Z4 M40i lett a befutó

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett, a zsűrijében elismert autós szakújságírókat felvonultató Magyar Év Autója megmérettetésen tizenkét modellt jutalmaztak. Idén, a verseny második évében a Magyar Év Autója sportautó kategóriájában a BMW Z4 M40i diadalmaskodott.

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. 2021-ben a közönségdíjjal együtt tizenhárom Év Magyar Autója díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók, további huszonegy dobogós modell pedig oklevélben részesül.

A Magyar Év Autója sportautó kategória győztes BMW Z4 a versenyautós agilitás, a letaglózó menetteljesítmény és az azonnali rendszerreakciókat kínáló, mérnökien precíz vezethetőség jegyében született. Sportos karakterét a vezetést támogató rendszerek, a járművezérlési funkciók és a járműkapcsolati megoldások terén is egy sor továbbfejlesztett, csúcskategóriás opció fokozza tovább. A BMW Z4 M40i-ben (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 162 – 168 gramm / km) egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik.

„Nagyon örülünk a BMW Z4 ikonikus roadsterünk sikerének, mely egy erős mezőnyben bizonyított. A Z4 legendás vezetési élményével, magával ragadó formavilágával, innovatív technológiájával a szegmens egyik legsikeresebb képviselője. Ezúton gratulálunk a többi kategória nyertesének is” – mondta el Gombos Zoltán, a BMW Group Magyarország értékesítési igazgatója a díj kapcsán.