AutóAddikt Hírek Május első hétvégéjén indul a IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Május első hétvégéjén indul a IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

2015. május 1-3. között a csillagos márka vezérképviselete kilencedik alkalommal rendezi meg a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát, amely ezúttal a Mille Migla 1955-ös fantasztikus Mercedes-győzelme előtt tiszteleg.

mercedes_benz_csillagtura_autoaddikt_001

A hamarosan elrajtoló IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra idén a Hősök teréről indulva a Mecseken, a Szekszárdi és a Villányi borvidéken keresztül Pécsig vezet.

Az először 2003-ban megrendezett Csillagtúra a Mercedes-Benz oldtimer tulajdonosok legnagyobb találkozójává vált, amelyen a rutinos visszatérőkhöz évről évre új nevezők is csatlakoznak. A rendezvény egyedülálló élményt ígér az oldtimer életérzésre vágyó autórajongóknak, hiszen páratlan közösségben, Magyarország legszebb tájait bejárva vezethetik álmaik autóját.

mercedes_benz_csillagtura_autoaddikt_002

A Mercedes-Benz Hungária Kft. számára a Csillagtúra azonban nem csupán egy felejthetetlen élményt nyújtó eseménysorozat, hanem jótékony akció is, mivel minden beérkezett nevezési díjból 10 000 Ft-tal továbbra is támogatja a Korai Fejlesztő Alapítvány munkáját, amellyel évek óta szoros kapcsolatot ápol.

Emlékezetes élménynek ígérkezik a Jungheinrich Hungária Kft. és a Pappas Auto Magyarország Kft. támogatásával megrendezett idei Csillagtúra a közönség számára is, hiszen a Mercedes-Benz márka története az érdeklődők szeme láttára elevenedik meg a verseny során. Az előzetes nevezési lista alapján közel 70 csodálatos Mercedes-Benz indul, köztük egy 1938-as W136 170V Cabrio Limousine, és számos ritka oldtimer is látható majd mozgásban. Napjainkat több AMG modell, például a Mercedes-AMG GT és a Kecskeméten készített CLA 45 AMG Shooting Brake is képviseli. A 20. századi motorsport versenyeket megidéző tematika számos izgalmas és érdekes információval szolgál az érdeklődő nézők számára is, akik a befutóknál aktív részesei lehetnek a Mercedes-Benz történelemnek.

mercedes_benz_csillagtura_autoaddikt_004

A csillagos márka a kezdetek óta arra törekszik, hogy példaképpé váljon. Tervezők és mérnökök generációi dolgoztak és dolgoznak azon, hogy a Mercedes-Benz márkanév mindig a legjobbat jelentse: az első belső égésű motorral hajtott autóktól kezdve az élmezőnyben szereplő méltán híres versenyautókon keresztül egészen a legmodernebb modellekig. Az 1955-ben, a 22. Mille Miglia-n a Brescia-Róma-Brescia távon legendás győzelmet arató Stirling Moss és autója, a 722-es rajtszámú Mercedes 300 SLR is példaképpé vált a felállított 157 kilométer/órás teljes távra vetített rekord átlagsebességgel, amelyet azóta sem döntött meg senki.

A Mercedes-Benz Classic Csillagtúráról

A manapság oly színes veteránautós élet úttörőjeként indult útjára a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra 2003-ban, a márka magyarországi vezérképviselete és a Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület szervezésében. A rendezvényen 1982. december 31. előtt gyártott, vagy a stuttgarti Classic Center által klasszikusnak minősített Mercedes-Benz autók vehetnek részt. A verseny ún. átlagtartó ügyességi verseny, amelynek során adott idő alatt adott távolságot kell a résztvevőknek teljesíteni. Ez a fajta verseny elsősorban sok gyakorlást és ügyességet igényel, így lóerőtől függetlenül egyforma eséllyel indulnak a különböző évjáratú és teljesítményű autók. A Csillagtúra különlegessége abban rejlik, hogy más veteránautós megmérettetésekkel ellentétben minden túra Magyarország különböző tájegységét fedezi fel, és kizárólag Mercedes-Benz modellek vesznek részt a rendezvényen.

mercedes_benz_csillagtura_autoaddikt_003